Mesut DEMİR/BURSA.COM
Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Çatalağıl Mahallesi Muhtarı Celalettin Boran, Bursa.com’a yaptığı açıklamada, 60 haneli köyün İzmir Yolu üzerinde bulunduğunu, en önemli sorunun da İzmir Yolu üzerindeki alt geçit sorunu olduğunu belirtti. Boran, “Köylüler özellikle hafta sonları İzmir Yolu’na inemiyor. Yetkililere söyledik ama bir türlü yapılamadı. En son Başköy’deki alt geçit yapıldıktan sonra buraya geleceklerini söylediler. Daha geçen ay meydana gelen kazada genç vatandaşımız hayatını kaybetti. 3 dönemden buyana muhtarım ve 10 yıldır bu sorun çözülemedi. Alt geçit yapılırsa bu sorun çözülecek. Hayvanlarımız köyden dışarı çıkamıyor. Hafta sonu kimse yoldan karşıya geçemiyor. En kısa zamanda bu sorunun çözülmesini bekliyoruz” dedi.
2013’TE MÜTEAHHİT İFLAS ETTİ, 2014’TE PARA BİTTİ, 2015 BOŞ GEÇTİ, 2016’DA KÖYLÜ İSYAN ETTİ!
Elektrik şebekesiyle ilgili çok ciddi bir sorun yaşadıklarının altını çizen Celalettin Boran, “Köyün elektrik şebekesinin değiştirilmesi gerekiyor. UEDAŞ 2013 yılı programına almıştı. UEDAŞ yetkilileri, ‘2013 yılında ihalesi oldu ancak müteahhit iflas etti’ dediler. 2014 yılında ise ‘İhale yapıldı ancak para bitti’ dediler. 2015 yılında hiç programa alınmamış. En sonra 2016 yılı programına alındığını söylediler. 8 ay oldu herhangi bir çalışma henüz yapılmadı. Trafomuz bu köyün elektrik sorununa çare olmuyor. Bundan 2 yıl önce elektrik trafosunun yanında evini badana yapan bir vatandaşımız, elektrik çarpması sonucu elini kaybetti. Çolak olarak geziyor. Kaç defa söyledik, ikaz ettik ama sorunlarımıza çare bulunmadı” şeklinde konuştu.
BESİ HAYVANLARI ELEKTRİK KURBANI OLDU
En küçük bir rüzgarda dahi köyde elektriklerin hemen kesildiğine vurgu yapan Boran, “Olduk olmadık yerde elektrikler kesildiği için evlerdeki beyaz eşyalar bozuluyor. Bunu da geçtik, köyde besi çiftlikleri var. Sıcak havalarda 30 derecenin üstüne çıktığı zaman hayvanlar patır patır ölüyor, çatlıyor. UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe de, köyümüzün elektrik şebekeleri ve trafolarının 2016 yılında yapılacağı sözünü verdi. Sözünü tutmasını bekliyoruz. Artık köyümüzde elektriklerin kesilmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
KÖYE MOBESE SİSTEMİ ŞART!
Nilüfer Belediyesi’nin köye yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını ifade eden muhtar Boran, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyemizin hizmetlerinden memnunuz, hiçbir sıkıntımız yok. Eğitimde taşımalı sistemle çocuklar eğitim görüyor. Sağlıkta ise 15 günde bir doktorumuz muayene amaçlı değil, ilaçları yazıp gidiyor. Bu da yeterli değil, sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. Belediyemiz halı saha, cami ve park yaptı. Çocuklarımız sokakta, kahve önünde oynamaktan kurtuldu. Asayiş konusunda ise, köye yakın bölgeye sanayi geldi, hırsızlık olayları çoğaldı. Adam gecenin bir yarısı köyün içinden geçiyor, sanayiye gidiyorum diyor. Bu konuda emniyete kamera sistemi kurulması için müracaat ettik, bekliyoruz.”
BİR BELEDİYE TOPLUYOR, DİĞER BELEDİYE BIRAKIYOR!
Sokak köpekleri konusunda da önemli bir ayrıntıyı anlatan Boran, “Köyümüzde sokak köpekleri çok var. Köyde hastalığa da sebep oluyor. Nilüfer Belediyesi’ne durumu anlattık, gelip köpekleri topladılar. Birkaç gün sonra başka bir belediye de başka yerden topladıkları köpekleri getirip köyümüze bıraktı. Bu köpekler bakılmayacaksa her hayvan olduğu yerde kalsın, toplanmasın” dedi.