Yargıtay, yerel mahkemenin kararını delil yetersizliğinden bozulmasına karar verince, yeniden görülen duruşmada Elif Akgül beraat etti.
Merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Abdioğlu Özler Mahallesi Çorak mevkisindeki mısır tarlasında 9 Temmuz 2011’de sulama yapan işçiler, sulama borusunun içinde bebek cesedi görünce jandarmaya haber verdi. Ayak ve vücudu borunun içine girmiş, kolları ve başı dışarıda olan kız bebekle ilgili gazetelerde çıkan haberler üzerine jandarmayı arayan bir kişi, bebeğin annesinin tarım işçisi Elif Akgül olduğu yönünde ihbarda bulundu. Akgül, sorgusunda bebeği kendisinin doğurduğunu itiraf etti.
’BEBEK ÖLÜ DOĞDU’
Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Elif Akgül, "Nişanlımdan hamile kalmıştım. Bunu etrafımdan gizliyordum. O gün başkasına ait kimlikle sağlık ocağına muayene olmaya gittim. Tekrar çalıştığım yere dönerken sulama kanalında yüzümü yıkamak istedim. Bu esnada doğum oldu. Bebeğe baktığımda ölüydü. Hiç ağlama sesi gelmiyordu. Gömemedim, suya bıraktım. Kesinlikle bebeğimi bilerek öldürmedim. Düşük olması için de çalışmadım. Bebek sağ doğsaydı, ailemden ayrılıp nişanlıma kaçacaktım" diye savunma yaptı. Adli Tıp Kurumu raporunda da, bebeğin kesin ölüm nedeni tam olarak saptanamadığı belirlenince, mahkeme heyeti Elif Akgül’ü tahliye edip 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.
YARGITAY KARARI BOZDU
Elif Akgül’ün avukatının itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gönderildi. Dosyayı görüşen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı, bebeğin canlı mı yoksa ölü olarak mı sulama kanalına atıldığının belirlenememesi ve yeterli, her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlar bulunmadığı gerekçesiyle kararı bozarak Akgül’ün beraat ettirilmesini istedi.
Elif Akgül, Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Yargıtay’ın kararına uyarak Elif Akgül’ün beraatına karar verdi.