Mili Eğitim Bakanlığı açıklamasında, "Okullarda hangi dillerin zorunlu yabancı dil olarak okutulacağı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenir. Bakanlar Kurulu Kararı 9 dil belirledi ve Arapça da bunlardan biri. Birilerinin Arapça'ya alerjisi var. Japonca İngilizce, Almanca, Çince Rusça...Bu diller daha da arttırılabilir. Şu anda aileler ve öğrencilerimiz çoğunlukla İngilizce'yi seçiyorlar" denildi.
TOPLAM ÖĞRETMEN İHTİYACIMIZ 95 BİN 624
Öğretmen ihtiyacına da değinilen açıklamada, "İmam hatiplerde aynı zamanda lise müfredatı uygulanır. Sessiz devrimin en önemli bileşenlerinden biri Fatih Projesi ve EBA'dır. Her iki öğretmenden biri bu dönemde atandı. Toplam öğretmen ihtiyacımız 95 bin 624. Şubatta yapacağımız atamadan sonra öğretmenlerimizi danışman öğretmen eşliğinde oryantasyon eğitimine alacağız" ifadelerine yer verildi.
ÖĞRETMEN, ÖĞRETMEN GÖLGESİNDE YETİŞİR
Açıklamada, "Geçen yıl öğretmenler gününde sloganımız 'insan insan gölgesinde yetişirdi. Şimdi de 'öğretmen, öğretmen gölgesinde yetişir' diyoruz. İl Millî Eğitim Müdürünün, İlçe MEM Müdürünün, şube müdürünün, maarif müfettişinin yanında onların ne iş yaptıklarını gözlemleyecekler. Temel bazı cümleleri o bölgenin dilini öğrenecek. Mahalli kültür konusunda da kurslar vereceğiz" denildi.
ÖĞRETMENE İTİBAR AÇISINDAN, TÜRKİYE DÜNYADA 2. SIRADA
Öğretmene gösterilen itibar açısından, Türkiye'nin dünyada 2. sırada yer aldığının belirtildiği açıklama şöyle: 'Öğretmene gösterilen itibar açısından, öğretmenliğe duyulan saygı açısından Türkiye dünyada 2. sırada. Meslek liseleri önümüzdeki dönemde de çok seçkin okullar olacak.'