Responsive Navbar with Sidebar
DOLAR 36,2630 EURO 37,9797 STERLİN 45,7724 GRAM ALTIN 3.395,83 BIST 100 9.836,49 BITCOIN $95.470
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama
Advert
Advert

HABERLER

"Olası büyük bir depremde 24 saat Gemlik’e girilemeyebilir"

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Cumhuriyet Gazetesi'nden Çağdaş Bayraktar'a açıklamalarda bulunarak "Olası büyük bir depremde, viyadüklerin yıkılma ihtimaliyle 24 saat Gemlik’e girilemeyebilir" dedi.

Giriş: 29.01.2025 12:07
"Olası büyük bir depremde 24 saat Gemlik’e girilemeyebilir"
Gemlik’in Gölcük depremini yakından hissettiğini ve bu konuda çalışmalar yapıldığını belirten Deviren, “Gemlik yapı olarak çanak biçiminde ve bu durumunun yarattığı coğrafi zorluklar yüzünden süreç hızlı ilerleyemiyor” dedi.
 
120 bin nüfusu olan Gemlik’in Bursa’daki en riskli ilçe olduğuna dikkat çeken Deviren, “Araştırmalar, 7’den büyük depremde Gemlik’te 40 binden fazla kişinin yaşamsal riski olduğunu ortaya koyuyor. Yani her üç kişiden birisi risk altında” ifadelerini kullandı.
Deviren, “İlçenin zemini büyük ölçüde alüvyon. Sıvılaşma çok yüksek. Olası depremde viyadüklerin yıkılma ihtimaliyle 24 saat Gemlik’e girilemeyebilir. İlçemizi yeniden planlamak ve yurttaşlarımızı riskli yapılardan kurtarmak istiyoruz. Kurumlar arası işbirliğinin yapılması gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Haber Arama