Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BOSİAD) yeni dönemdeki en önemli projelerinden biri olan, OSB’lerin ve OSB’ler bünyesindeki SİAD’ların ortak hareket ederek güç birliği oluşturma fikrinde ilk somut adım atıldı. BOSİAD’ın çağrısıyla yapılan toplantıda, ortak bir platform kurulma kararı alındı. Toplantıda, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin sanayi bölgeleri ve işadamlarına fayda getireceği vurgulandı.
BOSİAD Dernek Merkezi’nde Başkan Abdullah Bayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol’un ev sahipliğinde düzenlenen ilk toplantıya; NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal, HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun, Mustafakemalpaşa OSB Başkanı Levent Kalın, NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras, DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, HOSABSİAD Başkanı Sezai Sezer, BARSİAD Başkanı Arif Demirören, KSİAD Başkanı Yalçın Toy, Akçalar Islah OSB Dernek Başkanı Cevdet Yüce, ÇASİAD Başkanı Halil İbrahim Kuzucu, İnegöl OSB Başkan Vekili Muvaffak Bayramoğlu ve sanayi bölgelerinin bölge müdürleri katıldı.
BİLGİ BİRİKİMLERİMİZİ PAYLAŞMAMIZ LAZIM!
Toplantının açılış konuşmasını yapan BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, “Her OSB’nin kendine özgü problemleri var ama bilgi birikimi de var. Bu birikimleri paylaşmak suretiyle daha iyi sinerji yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Aslında geçtiğimiz yıllarda bu yönde girişimler oldu, fakat sürdürülemedi. Bu dönemde bu çalışmaları devam ettirmek istiyoruz. Bugün SİAD’lar kendi başlarına çok önemli projeler yürütüyor. Mutlaka hepimizin farklı fikirleri ve görüşleri var. Bu görüşleri paylaşarak ileride ne tür proje ve çalışmalar yapabiliriz, bunları ele alabiliriz. Herkese katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal da, “Sanayiciler olarak bizler Türkiye’nin ekonomik gücünün yüzde 85’ini temsil ediyoruz. Bizler bir araya gelerek sorunları ortaya koyarsak, bunların çözümünü de sağlayabiliriz. Bursalı sanayiciler olarak güç birliği yaparak sesimizi daha gür duyurmalıyız” diye konuştu.
PLATFORM NELER YAPACAK?
Toplantıda, sanayicilerin yaşadığı sorunlara sessiz kalınmaması adına; diyalog, bilgi alma ve yetkililerle temas gibi imkânların oluşturulması için platform aracılığıyla adımlar atılabileceği dile getirilirken, reel sektörün öneminin daha fazla hissettirilmesinin önemine de vurgu yapıldı. Sanayinin daha fazla iş hacmine ulaşabilmesi ve daha fazla istihdam sağlayabilmesi için ihtiyaç duyulan önlemler konuşuldu.
Konuşmaların ardından bu girişimin bir platform haline dönüştürülmesi kararlaştırılırken, her ay bir bölgede SİAD başkanları ve yöneticilerin katılacağı toplantıların düzenlenerek, bunun sürekli hale getirilmesi karara bağlandı. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin sanayi bölgeleri ve işadamlarına fayda getireceği belirtildi.