Projenin ikinci fazının protokol imzası Borçelik’te BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez ve Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel’in yanı sıra BUİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile NOSAB ve Borçelik yöneticilerinin katılımları ile gerçekleşti. Kadınları üretim süreçlerine dahil ederek, istihdamlarını arttırmayı, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına kadınları meslek sahibi yapmayı amaçlayan projenin ilk fazında 10 vinç ve 7 kaynak Operatörü eğitimlerini tamamlayarak mesleki eğitim belgelerini almaya hak kazanmışlardı.
Projesinin ikinci fazında ise ücretsiz olarak verilecek eğitimlerle Borçelik Teknik Akademi eğitmenleri tarafından çeşitli meslek dallarında kadın kursiyerler yetiştirilecek. Eğitim programı sonrasında adaylar sınava tabi tutularak, başarılı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olacak. Başarılı kursiyerlere NOSAB firmalarında çalışma imkanı sunulacak.
Proje hakkında bilgiler veren BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, kadın istihdamına verdikleri öneme dikkat çekerek, “Ülkemizin her alanda kalkınmış, aydınlık geleceğine giden yolda kadınların özveri ve emeğinin öneminin farkında olarak projeler üretiyoruz. Hayatın her alanında başarılarını defalarca kanıtlayan kadınların üretime ve çalışma hayatına daha fazla entegre edilerek kendilerinin, ailelerinin ve Türkiye’nin geleceğine güçlü bir katkı sunacaklarını biliyor ve destek olmaya çalışıyoruz. Projemize destek veren kurumlarımıza ve katılımları ile hedeflerimize güzellik katan, emekleri ile üretime değer katacak olan kadınlara teşekkür ediyorum” dedi.
NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, kadın istihdamının üretim şehri Bursa ve Türkiye ekonomisi için önemli bir destek olacağına işaret ederek, “Kadınların üretimdeki yerinin de sağlamlaştırması adına gerçekleştirilen bu projede paydaş olmaktan dolayı gururluyuz. Bölge sanayicimizin nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için mesleki eğitim almış daha çok adaya ihtiyacımız var. İlk fazda kadın operatörlerin ne kadar başarılı olduğunu gördük. Bu sebeple projenin devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz.”şeklinde konuştu.
Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel ise “Borçelik olarak 2016 yılından beri toplumsal cinsiyet eşitliği konularında çalışmalar yapıyoruz ve özünde insana odaklanıyoruz. 2018 yılından bu yana üretimde kadın çalışana yoğunlaşıyoruz. Şirket içinde yaptığımız ve takdir toplayan çalışmalarımızla tüm sektörlere ilham veriyoruz. Bu değerli proje ile de toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlı duruşumuzu daha da güçlendiriyoruz” dedi.