İftarın geç saatte olmasından dolayı eğer egzersiz yapılacaksa çorba ve salata gibi çok hafif yiyecekler tüketilmeli ve en az 1,5 saat beklenmelidir. Egzersiz programı sizi çok zorlamamalı ve mutlaka eğitmen kontrolünde yapılmalıdır. Egzersizler haftada 3-4 gün yapılabilir. Daha çok kardiyovasküler sistemin kullanıldığı egzersizler yapılmalıdır. Egzersizler minimum 25 dk. maksimum 70 dk. Yapılmalıdır. Daha önce aktif spor hayatınız yok ise egzersize başlamadan önce mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Yüksek tansiyon, şeker, kolesterol, kalp rahatsızlıkları olanlar şiddetli egzersizlerden kaçınmalı aerobik solunum sisteminin kullanıldığı cardio egzersizleri yapmalıdır.
Çok yağlı, tuzlu ve baharatlı yemekler tercih edilmemelidir. Protein için yoğurt yenilebilir, et sindirimi uzun süreceğinden uygun değildir. İftarı hafif geçip spor sonrası da hafif bir ara öğün yenilebilir.
Oruçlu iken bu durumlar karbonhidrat ve su eksikliğinden kaynaklanır. Bu gibi durumlarda spor yapılmaması daha uygundur.
Karbonhidrat ve protein kombinasyonu yeterli şekilde alınmalı ve sıvı alımına dikkat edilmelidir. Sıvı olarak su tercih edilmelidir. Yiyecekleri çiğnemeye, yemeği aceleye getirmemeye dikkat edilmelidir. Ramazan ayı boyunca yemek saatlerimiz ve alışkanlıklarımız, uyku düzenimiz antrenman tempomuz ve saatlerimiz, vb. birçok fiziksel ve zihinsel aktivitemiz farklı olacak ve metabolizma zaten bu değişikliklere uyum sürecinde zorlanacaktır. Bu sebeple her zamankinden daha dengeli beslenmeli, yediğimiz gıdaların vücudumuza faydalı ve doğal gıdalar olmasına çok dikkat etmeliyiz. İftar ve sahurda gazlı içecek ve meşrubatlardan uzak durmalıyız.