Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği Genel Başkanı Ahmet Özenalp, Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Bursa OSB Meşelipark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Enes Uçak başkanlığında bir araya gelen topluluk üyesi öğrenciler ile URTEB Genel Saymanı Emir Turupçu katıldı.
Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan “Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Topluluğu” hakkında öğrencilerle görüş alışverişinde bulunan Özenalp, gelecek etkinlikler hakkında topluluk üyelerine destek sözü verdi.
Otuz yıldan uzun süredir Türk sanayisi ile iç içe çalıştığını söyleyen Ahmet Özenalp, “benim için sanayicinin ağabeyi diyorlar, bu nitelemeden memnunum. Sanayisi olmayan bir devletin geleceği olamaz. Sanayi olmazsa okuduğumuz üniversitelerin de bir etkisi kalmaz” dedi. İşte bu nedenle varlık nedenimiz sanayicimiz ve sanayimizdir. Onlar her zaman başımızın tacıdır” diyerek üniversiteli gençlere sanayicinin ve sanayinin önemi vurguladı.
“URTEB TÜRKİYE’DE TEKTİR!”
Özenalp konuşmasını şöyle sürdürdü; “Uluslar arası Rekabet ve Teknoloji Birliği 2002 yılında kuruldu. Biz bir dernek değiliz, Bakanlar kurulu kararı ile kurulmuş birliğiz. Türkiye’de rekabet ve teknoloji adına çalışan tek birliktir.”
“Siz gençleri duyarlılığınızdan dolayı kutluyor ve çalışmalara ve ilginize teşekkür ediyorum. Amacımız, girişimleri rekabet konusunda yeterli bilgiye sahip yeni nesil gençlerle bir araya getirmektir. Rekabete dönük eğitim bir gerekliliktir. Bu konuda yüksek lisans tezleri ve doktoralar mutlaka özendirilmeli, desteklenmelidir. URTEB, bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Rekabet edilebilirlik bir milletin geleceğidir. Uluslararası rekabet gücünü yitirmiş milletler yok olmaya mahkumdur. Ancak çok çalışarak ve yeni projeler yeni teknolojik gelişmeleri biz bularak ve dünyaya millet olarak biz sunarak rekabet gücümüzü yukarı sıralara taşıyabiliriz. Bunun çaresinin yeni kuşaklar da üniversite gençliğimizdir. Rekabet eğitiminin bir gerekliliktir.
“DONANIMLI YÖNETİCİLER YETİŞTİRECEĞİZ”
“Ülkemiz, dünyanın birçok ülkesi ile rekabet savaşı veriyor. Bu savaşı kazanmaya sadece teknolojik ilerlemeler yetmez, aynı zamanda uluslararası rekabet mevzuatı dahil, rekabet etmenin tüm inceliklerini öğrenmek zorundayız. Bu da, rekabet hakkında yeterli donanıma sahip yeni nesil işveren ve yöneticilerin işbaşına gelmesiyle olur. Üniversitelerimiz rekabet dersleri ile buna katkı koymak, öğrencilerimiz de rekabet toplulukları ile bu oluşuma destek vermek durumundadır."
TOPLULUKTA ÇALIŞMALAR HIZLI BAŞLADI
Uludağ Üniversitesi Rekabet Topluluğu (URTET) Kurucu Başkanı Batuhan Arslan ise topluluğun gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeni kurulan bir topluluk olmalarına rağmen öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını dile getiren Arslan şimdiden yüzden fazla öğrenciyi üye yaptıklarını dile getirdi. Öğrencilerin planlarını paylaştıkları toplantıda geleceğe dönük bir çok karar alındı.
İLK ETKİNLİK 4 ARALIK’TA
Toplantıda Rekabet Topluluğu’nun yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı etkinlikler de konuşuldu.
Topluluk, ilk olarak Türkiye’nin dört bir yanında tanınmış iş insanları ve eğitimcilerin tecrübelerini öğrencilerle paylaşacağı URTET tanırım organizasyonuna kilitlendi. Büyük organizasyonun Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde, 4 Aralık’ta gerçekleşmesine karar verildi.
URTET yönetimi aşağıdaki öğrencilerden oluşuyor.
Batuhan Aslan ( URTET Başkanı), Uğur Demircioğlu (Başkan Yardımcısı), Berfu Tarlacı (Yönetim Kurulu Üyesi) Fatih Koray Babadağ (Yönetim Kurulu Üyesi)
Toplantıya Uluslararası İlişkiler Topluluğu Başkanı Enes Uçak ve Yönetim kurulu üyeleri Elif Beşkardeş, Büşra Parıldar, İbrahim Emre Yılmaz, Aslı Yıldırım, Emrah Demir, Balcan Aydın, Hıdır Dulluç, İsmihan Sarıçiçek’ten oluşan topluluk yöneticileri katıldı.