USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rektör Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi her zaman ilkleri hedef almıştır”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nın yenilenen hasta servisi ve radyoloji ünitesinin açılış töreni Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda gerçekleştirildi. ·       Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı; 32 yatak kapasiteli akreditasyon koşullarına uygun olarak yenilenen hasta servisi ile 2 dijital röntgen cihazından oluşan radyoloji ünitesine kavuştu. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Ege Üniversitesi 60 yaşında. Türkiye’nin 4. sırada kurulmuş, 60 yılı dolu dolu geçirmiş bir üniversitesi. Bizden öncekiler bizlere o kadar güzel şeyler katmışlar ki biz yarına daha azimle daha coşkuyla daha heyecanla ve daha sorumlulukla bakabiliyoruz” dedi

Rektör Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi her zaman ilkleri hedef almıştır”
18-11-2015 19:01
Google News

Kenan Yeşil-Fatih Özkılınç /İzmir(Ege Ajans)

Törene; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Prof. Dr. Atilla Silkü ve Prof. Dr. Semih Ötleş, Genel Sekreter Prof. Dr. M. Bülent Özkan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün,  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya ve öğretim elemanları katıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı 32 yatak kapasiteli akreditasyon koşullarına uygun olarak yenilenen hasta servisi ile 2 dijital röntgen cihazından oluşan radyoloji ünitesine kavuştu. Açılış konuşmasını yapan Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Erdinç, “Yenilenen hasta servisi ve radyoloji ünitesi ile hastalarımıza daha iyi hizmet verebileceğiz. Küçük bir servise geçiyor olsak da yatak sayımızı arttıracağız. Rektörlüğümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Eksiklilerimizi tamamladı. 2015 yılı bizim için çok güzeldi. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“HASTALARIMIZ ŞİFA BULSUN”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, “Bazen imkanlar zor oluyor ve her şey zamanında yapılamayabiliyor. Ama burası yapılırken Rektörlüğümüzün ilgili birimleri çok iyi çalıştı, çok iyi işler yaptı. Başhekimlik birimleri çok iyi çalıştı onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda radyoloji birimi oldu. O radyoloji ünitesinin bir tanesini Ege Üniversitesi Yardım Derneği bağışladı. Onlara da teşekkür ediyorum. Burada hastalarımızın şifa bulmalarını ve insanlarında mutlu olmalarını istiyorum” diye konuştu.

“GENÇ, DİNAMİK VE ÇALIŞKAN BİRİM”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Göğüs Hastalıkları Kliniğinin kuruluşu eski yıllara dayanıyor. Ancak yenilenen yüzüyle en genç, en dinamik ve en çalışkan birimlerinden birisi. Övgüyü her zaman hak ediyor. Bu klinik birçok güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Çok güzel yoğun bakımları var. Orada hem fiziksel alt yapısıyla hem de çalışan hocalarıyla çok güzel şeyler üretiyorlar. Akreditasyona uygun 32 yataklı yenilenen servis biriminin çok önemli olduğu düşünüyorum. Akreditasyon çalışmaları Dünyada 1990’lı yıllardan sonra hız kazandı ve 2000’lilerde biz akreditasyon kavramıyla tanıştık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ZAMAN 3 BOYUTLU BİR KAVRAM

Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Bugün Ege Üniversitesi’nin çok mutlu günlerinden bir tanesini daha yaşıyoruz. Birkaç nedenden dolayı gerçekten hepimiz çok mutluyuz. Zaman 3 boyutlu bir kavram. Bugünü yaşarız, yarını merak ederiz, dünü anmaya çalışırız. Yarını merak ederken dünü anmamızın tek nedeni geçmişteki yaşananlara bakarak bana yarın ne katar yardımcı olur düşüncesidir. Bilinçli ya da bilinçsiz  yarını planlamak için dünü iyi bilmek gerekir. Ege Üniversitesi 60 yaşında. Türkiye’nin 4. sırada kurulmuş, 60 yılı dolu dolu geçirmiş bir üniversitedir. Bizden öncekiler bizlere o kadar güzel şeyler katmışlar ki biz yarına daha azimle daha coşkuyla daha heyecanla ve daha sorumlulukla bakabiliyoruz” dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ BAŞARILARINI ARTTIRACAK

Ege Üniversitesi’nin her zaman ilkleri hedef aldığının altını çizen Prof. Dr. Yılmaz, “İşte bu anlamda çok önemli ve değerli olduğunu düşündüğüm iş Ege Üniversitesi’nin ilkleridir. Ege Üniversitesi kurgusundan bu yana sadece ilkleri hedef almıştır. Bir şeyi ilk kez yapmak isterseniz çok güçlü olmalısınız, onunla ilgili eleştirilere hazır olmanız gerekir. Bir şeyi ilk kez yapmak isterseniz yarın bunun sürdürülebilirlik koşullarını hazırlamanız gerekir. Bizleri yetiştirenler ilkleri yaparken bunların hepsini başararak gerçekleştirmişlerdir. Bizlere böyle bir miras bırakmışlardır. Ben hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu yönüyle bundan öncesini ve sonrasını planlarken düşündüğümüz tek şey yaptığımız her işin ilk olması ve uluslararası standartlarda yarışabilir olmasıdır. Birçok ilkimiz var ama en çok ihtiyacımız olan bireysel araştırma başarılarımızdır. Üniversitemizde çok büyük gelişmeler var. Bir teknolojik transfer ofisimiz var. Teknolojik gelişim bölgesi yaptık bu da çok önemli. Ben yenilikleriyle dev adımlar atan Ege Üniversitesini alt yapısıyla, akreditasyonuyla, kendi kimlik yapısıyla çok daha başarılı yıllar beklediğini düşünüyorum. Biz hepimiz olduğumuz için başarıyoruz. Bu ünitelerin açılması konusunda hizmet alacaklara onlara layık bir ünite yaptığımızı düşünüyorum. Hizmet verenlere onlara layık bir çalışma alanı oluşturduğumuzu düşünüyorum. Yapan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yeni başarılar bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.(KY/FÖ-OK)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ