Satışlarını e-ticaret siteleri üzerinden yapan işletmeler için neredeyse tek ödeme kanalı sanal POS uygulamaları. Bu durumda tahsilatta güvenli ve pratik ödeme kanalı tercihleri için VPOS alternatiflerini de tanımak ve incelemek şart!
Sanal POS kullanımı, özellikleri, çeşitleri ve edinme yolları gibi kritik konular hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı inceleyebilir, güvenli ve hızlı tahsilatın garantisi sanal POS uygulamalarından haberdar olabilirsiniz.
Sanal POS Nedir?
Sanal POS sistemi, kredi ve banka kartları üzerinden tahsilat yapılmak üzere kurgulanmış özel yazılım hizmetleridir. Bu hizmetler aracılığıyla işletmeler ödemelerini fiziki POS cihazları olmadan tahsil edebilir. Kart ve bankacılık bilgileri üzerinden ilgili hesaba, tanımlanan ödeme miktarı kadar erişim sağlayan yazılım, ödemeleri işletme hesabına aktarır. Özellikle internet üzerinden satış yapan firmalar için ödeme tahsilatlarının yapılmasına yönelik en işlevsel kullanımı sanal POS hizmetleri sağlar.
Sanal POS Ne İşe Yarar?
Sanal POS yazılımlarının çalışma düzeni, fiziki POS cihazlarıyla aynıdır. Tek fark, bankacılık ve kart bilgilerinin herhangi bir ara cihaz olmadan girilmesidir. Sanal ortamda bilgilerin girişi ve onayı ile bankacılık hesapları arasında bir aktarım sağlanır. İşletmeler satış sonrası, tahsilat bedellerini banka hesaplarına aktarmak için sanal POS uygulaması kullanır.
Alıcılar açısından işlevsel tahsil hizmetlerinden biri olan sanal POS yazılımları, e-ticaret sektöründe yeni bir sürecin de başlangıcı oldu. Geleneksel yöntemler arasında yer alan havale, EFT gibi tahsil yöntemleri satışların ve teslimlerin aksamasına yol açıyordu. Sanal POS hizmetlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, işletmeler tahsilatlarını güvenle yaparken, alıcılar da kolay ödeme kanalı avantajından yararlanmaya başladı.
Kimler Sanal POS Kullanabilir?
Sanal POS kullanımı için bankaların ve VPOS yazılım şirketlerinin belirlediği çeşitli kriterler bulunur. Özellikle e-ticaret siteleri ve pazaryeri tahsilatlarında, sanal POS kullanmak isteyenlerin bu kriterleri karşılaması önemlidir.
Ticaret mensuplarının sanal POS edinmek istediklerinde yerine getirmeleri gereken ilk şart şirket sahipliğidir. E-ticaret, pazaryeri, web site satışları fark etmeksizin online ortamda tahsilat yapmak isteyen markaların şirket kanalıyla başvuru yapması zorunludur. Aynı zamanda söz konusu satış ağı veya web adresinin bazı nitelikleri taşıması gerekir.
Satış ürünlerinin hacmi, aylık hareket sınırları, ziyaret sayıları, talep oranı gibi özelliklerin optimal limitlerini karşılayan firmalar, sanal POS kullanabilir.
Sanal POS Güvenilir Mi?
Bankacılık ve finans sektörünün her hizmet alanında olduğu gibi sanal POS yazılımlarında da yüksek güvenlik prosedürleri uygulanır. Standart POS cihazlarıyla aynı işleve ve banka bağlarına sahip olan VPOS hizmetleri; koruma mekanizması yüksek yazılımlardır. Bu nedenle her tahsilat işlemi bankacılık faaliyeti içerdiği için güvenli ve pratiktir.
Sanal POS hizmetlerinde verimli, hızlı, güvenilir ve kolay kullanım özellikli bir alternatif edinmek için alanda uzman markalarla iş birliği yapmak oldukça önemlidir.
Yeni nesil tahsilatın en güvenilir alternatifi sanal POS için dijital bankacılığın lideri Ozan Sanal POS ile tanışın! Dijital finansta öncü Ozan, şimdi de kurumsal tahsilat ve online satış kanalları için Ozan Sanal POS hizmeti ile karşınızda!
Hızlı, pratik, kolay kullanım özellikli ve Ozan Business güvencesiyle hizmetinize sunulan sanal POS yazılımları sayesinde tahsilat süreçlerinizde avantajı yakalayın. Siz de müşterilerinize kolay ödeme yöntemleri sunarak rekabet ortamında seviye atlarken, tahsilat yönetiminde Ozan Sanal POS’un ayrıcalıklarından faydalanın!