USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Savunma sanayisinde füze tanıtımında ilk gerçekleşti

Müşterek Taarruz Uçağı F-35’te kullanılmak üzere Türkiye’de geliştirilen Seyir Füzesi SOM-J, SSM'de düzenlenen brifingle yabancı askeri temsilcilere tanıtıldı. Daha önce savunma sanayisi tanıtımlarını yabancı ülkelerde gerçekleştiren SSM, askeri ataşelere yönelik Türkiye'de ilk kez brifing düzenledi.

Savunma sanayisinde füze tanıtımında ilk gerçekleşti
28-03-2016 01:30
Google News

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM),  Türk savunma sanayisinin tanıtımı konusunda bir ilke imzasını attı. Müttefik  ülkelerin askeri temsilcileri SSM’ye davet edilerek Seyir Füzesi SOM-J konusunda  detaylı bir brifing verildi.

Alınan bilgiye göre, müsteşarlık, geçtiğimiz günlerde kritik bir  bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Müşterek Taarruz Uçağı F-35’te  kullanılmak üzere Türkiye’de geliştirilen Seyir Füzesi SOM-J, müttefik ülkelerin  askeri temsilcilerine tanıtıldı. Yabancı askeri temsilcilere yönelik yurt dışında  yapılan bilgilendirme toplantıları dışında SSM’de ilk kez gerçekleştirilen  brifinge, askeri ataşeler yoğun ilgi gösterdi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayi Hizmetlerinden Sorumlu Müsteşar  Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, brifing öncesi yabancı temsilcilere yaptığı  konuşmada, Türkiye’nin savunma sanayisinde son yıllarda yaptığı atılımlara  dikkati çekerek, “Savunma sanayimiz sadece Türk güvenlik güçlerinin değil, aynı  zamanda müttefik ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasiteye sahiptir”  ifadesini kullandı.

- SOM-J DİKKAT ÇEKİCİ YETENEKLERE SAHİP

Tüfekçi, Yüksek Hassasiyetli Seyir Füzesi Tasarım-Geliştirme ve  Prototip Üretim Projesi olan SOM-J’nin, Türk Hava Kuvvetleri’nin Müşterek Taarruz  Uçağı F-35 için ihtiyaç duyacağı seyir füzesi gereksinimlerini karşılayacağını  belirtti.

SOM-J Projesi ile mevcut SOM füzelerinin, F-35’in uçağının gövdesi  içinde kalacak şekilde uyarlanacağını ifade eden Tüfekçi, "SOM-J konusundaki  geliştirme faaliyetlerine 2014’ün başında SSM ve ROKETSAN arasında imzalanan ve  TÜBİTAK SAGE’nin alt yüklenici olduğu bir kontrat ile başlandı. SOM-J’nin uçuş  testlerinin 2017’nin ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor. ROKETSAN ve TÜBİTAK  SAGE,  Lockheed Martin firması ile birlikte bu füze projesinin arkasında önemli  bir rol oynuyor. SOM-J, dikkat çekici yetenekleriyle F-35 Block 4 uçaklarını  donatacak. Bu vesileyle başta SOM-J programı olmak üzere savunma sanayi  alanındaki işbirliği dileklerimizin altını çizmek isterim.” değerlendirmesinde  bulundu.

- SOM-J SEYİR FÜZESİ

Havadan atılarak yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine  karşı kullanılacak olan SOM-J füzeleri, aynı zamanda operasyonel esnekliği  destekleyecek modüler tasarıma sahip olacak. SOM-J, taşıdığı yüksek  çözünürlükteki görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlık sayesinde hassas hedefleme  sağlayacak, atışın ardından hedef değişikliği yapabilecek.

SOM-J'lerle uçuş sırasında hedefe vuruş açısı ve yaklaşma irtifası  gibi değişiklikler de yapılabilecek. Elektronik karıştırma tedbirlerine dayanıklı  olarak geliştirilen SOM-J füzeleri, Türkiye’nin de proje ortağı olduğu, bir çok  müttefik ülke tarafından kullanılacak F-35 savaş uçaklarının en önemli vurucu  güçlerinden birisi olacak.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ