USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Üniversitesinden otizmliler için proje geliştirdi

Selçuk üniversitesi teknoloji fakültesi dr. öğr. üyesi hakan terzioğlu’nun danışmanlığını yaptığı elektrik-elektronik mühendisliği bölümü mezunu şahin gürkan bişkin, otizmli bireylerin hayatını kolaylaştıracak proje geliştirdi.

Selçuk Üniversitesinden otizmliler için proje geliştirdi
02-10-2023 13:49
Google News

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu’nun danışmanlığını yaptığı Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Şahin Gürkan Bişkin, otizmli bireylerin hayatını kolaylaştıracak proje geliştirdi. Web uygulama ile otizmli bireylerin kullandığı ilaçlar, gittiği doktorlar, sevdikleri, sevmedikleri ve onları rahatsız eden hareketlere dair bilgilere, ailelerinin onayı ile ulaşılabilecek.


SÜ Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, “Projemizi otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, ailelerin hayatlarına dokunabilmek, onların yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa giderebilmek adına hazırladık. Otizmli bireyler için, bilinen kesin ilaçla tedavi yöntemi yok. En önemli mücadele yöntemin özel eğitim olduğunu biliyoruz. Onların haftalık olarak görmeleri gereken özel eğitim ders saati en az 10 - 20 saat. Bu eğitimi destekleyecek, özel eğitim süresini artıracak, verilen eğitimlerin evde de devam etmesini sağlayacak özel eğitim gayeli bir mobil uygulama oluşturduk. Bu uygulama sayesinde otizmli bireyler kavramlar, sayılar, renkler, hayvanlar gibi unsurları tanıyabilecek. Otizmli bireylere ailelerinin dışında başkaları tarafından bakılması gereken bir durum olduğunda, başka bir okula geçtiklerinde, öğretmenleri değiştiğinde, ailelerinde sağlık problemi olduğunda otizmli bireye bakacak kişinin onun özellikleri hakkında fikir sahibi olmasını sağlamak amacıyla web uygulamasını hazırladık" dedi.


SÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Şahin Bişkin de “Projemiz, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin eğitimlerine katkı sağlayacak, aile bireylerini rahatlatacak bir mobil uygulama. Uygulamanın içinde veri takibinin yapılacağı bölümler, her kişiye ait verilerin saklanabileceği profil sayfaları bulunuyor. Bu sayede özel eğitime ihtiyaç duyan bireyin kullandığı ilaçlar, verdiği tepkiler, sevdiği yemeklere dair bilgiler depolanıyor.” diye konuştu.


Danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu’nun yaptığı Özel MYS Selçuk Takımı, hazırladığı proje ile TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Teknolojileri Ön Kuluçka kategorisinde ilk 10 projede yer alarak finalist oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ