USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sıfır otomobil aldı bakın başına ne geldi?

Bir otomobil bayinden ‘sıfır’ otomobil alan vatandaş bir yıl sonra satmaya kalktığında kazalı olduğunu öğrenince büyük şok yaşadı. Yargıya taşınan olay için hazırlanan bilirkişi raporunda otomobilin fabrikada üretim hatasından dolayı iki kez boyandığını tespit edildi.

Sıfır otomobil aldı bakın başına ne geldi?
11-06-2015 12:31
Google News

Bursa'da meydana gelen ilginç olay adeta 'bu da oldu' dedirtti. Devlet memuru Ö.M., 15 Kasım 2012'de yetkili bayiden 35 bin lira bedelle sıfır otomobil aldı. Ö.M., Haziran 2013'te kaza yaptı. Araç, satış işleminin yapıldığı bayiinin yetkili servisinde bakıma alındı. Ön tampon, ön panjur ve motor kaputu değiştirildi. Ekim 2013'te aracını bir üst modelle değiştirmek için satılığa çıkaran Ö.M., alıcıyla ekspere gitti. İncelemede aracın bagaj kapağı hariç komple boyalı olduğunu öğrenince şaşkına dönen Ö.M., durumu bayiye bildirdi. Bayii, 'sorumlu biz değiliz' deyince Ö.M. aracın yenisiyle değiştirilmesi talebiyle Bursa 4. Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı.

Mahkeme heyeti, makine mühendisi olan bilirkişiden olayla ilgili rapor istedi. Bilirkişi, aracın fabrikada ikinci kez boya işlemine tabii tutulduğunu tespit etti. Davalı bayii ve distribütür, rapora itiraz edince mahkeme kimya mühendisi ve makine mühendisinden oluşan ikinci bir bilirkişi heyetine dosyayı verdi. İncelemede aracın fabrikada hatalı şekilde ikinci kez boya işlemine tabi tutulduğunu belirledi. Duruşma, karar için ileri bir tarihe ertelendi.

Olayla ilgili bilgi veren Ö.M.'un avukatı Onur Kavilcioğlu, " 'Sıfır otomobil boyalı olur mu?' demeyin olabiliyor. Yeni alınan araç 8 ay sonra kaza yapıyor. Aynı serviste sadece üç parçası değişiyor. Servis işlemleri mahkemeye sunuldu. Herhangi bir boya işlemi yok. Satışa çıkarıldığında aracın komple boyalı olduğu belirlendi. Zaten bilirkişi raporlarında da boya işlemi sebebiyle aracın 5 bin lira değer kaybının olduğu vurgulandı. Biz, aracın yenisiyle değiştirilmesini istiyoruz. Yargıtay içtihatlarında da benzer kararlar var. Yerleşik içtihatlara göre, satıcı gizli ayıptan sorumludur. Bayinin ayıplı çıkan aracı yenisiyle değiştirmesi gerekiyordu, ama yapmadı. Vatandaşlarımız bu tür durumlarla karşılaştığında haklarını muhakkak yargı yoluyla arayabilirler." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ