18 Ocak 2016 tarihinden itibaren 80’in üzerinde roketin atıldığı Kilis’te, 8'i Suriyeli 21 kişi hayatını kaybederken, 88 kişi ise yaralandı. Önceki gün ise Gaziantep Havalimanı lojmanlarının bulunduğu bölgeye 2 roket atılması üzerine sınır hattında geniş güvenlik önlemleri alınırken, bütün teknolojik imkanlar da seferber edilmiş durumda.
SAKARYA GÖREV BAŞINDA
Edirne Uzunköprü'de bulanan 102'nci Topçu Alay Komutanlığı’ndan Kilis’e gönderilen Sakarya olarak bilinen Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA), sınır hattına kuruldu. ÇNRA sınır hattında ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketlerin atıldığı bölgeler tespit edilerek, ÇNRA tarafından, fırtına obüs topları, tank birlikleri, ateş destek vasıtalarıylaSuriye’deki IŞİD mevzileri ateş altına alınıyor. İnsansız Hava Aracı (İHA), koalisyonuçakları, keşif birlikleri tarafından tespit edilen hedefler Genelkurmay karargahına bildiriliyor. Kilis ve Gaziantep Suriye sınır hattında Türk Silahlı Kuvvetleri tank birlikleri, zırhlı araçlar ile 24 saat esasına göre devriye geziyor.
SURİYE SINIRINA 'AKILLI KULELER' YAPILIYOR
Milli Savunma Bakanlığı tarafından Suriye sınırındaki Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfave Mardin illeri sınır hattında duvar örme işlemleri bir yandan sürerken, 300 metrede bir askeri kulelerin inşasına da başlandı.
Kulelerin ve duvar örme işlemlerinin yapıldığı bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tank ve zırhlı araçlar ile geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. 4 metre boyunda olan duvarların üzerine 1 metre jiletli tel çekilecek. Duvarların tamamlandığı bölgelere 300 metrede bir askeri kulelerin inşası sürüyor. Kuleler bittikten sonraASELSAN tarafından geliştirilen makineli silahlar, termal kamera ve anons sistemi konulacak. Sınır hattına 300 metre yaklaşan şüpheli şahıslar Arapça, Türkçe veİngilizce olmak üzere üç dilde anonslar yapılarak hedeften uzaklaştırılacak. Şahıslar 2 dakika içinde çekilmediği takdirde ise ateş edilecek bir sistem devreye gireceği bildirildi.
İHA