AA muhabirine açıklamada bulunan Yüce, Suriye'de dikta rejime karşı bir başkaldırı olarak görünen savaşın gerçek boyutunun gözden kaçırılmaya çalışıldığını ifade etti.
Suriye savaşının müslümanların yanı sıra dünya ekonomisi üzerindeki etkisinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Yüce şunları söyledi:
" Suriye savaşı aslında dünyanın süregelen güç mücadelesidir. Müslüman ülkeler üzerinde oynanan satranç oyunlarının bir ayağıdır. Türkiye’nin Ortadoğu’da gücünü kırmaya yönelik bir hamle ve İsrail’in gücünü kuvvetlendirmeye yönelik bir ataktır. Bu arada bu savaşın yayılmasında Rusya’nın Ortadoğu’daki egemenliğini perçinleştirme ve İran’ın mezhepsel yayılma politikasının da rolünü unutmamak gerekir. Bu savaşın en olumsuz etkilerinden biri de dünya ekonomilerinin Suriyeliler için ödedikleri yüksek maliyettir. Dünyanın ve Türkiye’nin gördüğü en ciddi insani krizlerinden birisi olan Suriyeli Mülteci Krizi’nde Türkiye AFAD Başkanlığının resmi rakamlarına göre bu güne kadar 5,6 milyar dolar harcama yapmıştır. Türkiye'de mülteciler için toplamda 7.6 milyar dolar harcandığını, bu paranın içerisinde uluslararası camianın katkısının sadece 418 milyon dolar olduğunu biliyoruz".
Yüce, Suriyelilerin büyük çoğunluğunun alt gelir seviyesinde ve düşük eğitim düzeyindeki insanlardan oluştuğunu vurgulayarak, bu durumun uzun vadede Türkiye’ye ciddi bir eğitim maliyeti oluşturma potansiyeli oluşturacağını kaydetti.