USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitimin Öncüleri

TED Koleji Bakalorya programıyla farklı

Bahar Görgün’ün sunduğu Eğitimin Öncüleri programına konuk olan TED Bursa Koleji Genel Müdürü Necati Çakır, dünyada 146 ülkesinde, 3417 okulda, Türkiye’de ise sadece 27 okulda uygulanan Bakalorya programıyla öğrencilerin hangi üniversiteye giderlerse gitsinler hiç zorlanmadıklarını söyledi.

TED Koleji Bakalorya programıyla farklı
30-09-2015 14:47
Google News

Mesut DEMİR/BURSA.COM

Bursa.com’da Bahar Görgün’ün sunduğu Eğitimin Öncüleri programına konuk olan TED Bursa Koleji Genel Müdürü Necati Çakır, okulun tarihi geçmişinden bahsederek, “Okulun 1929’da Türkiye’de ilk Maarif Koleji Türk Eğitim Derneği olarak açılmıştı. 1949 yılına kadar eğitim öğretime devam etti. Şuan Heykel’de hizmet veren Kız Lisesi binasını 1949 yılında devlete devrederek çekilmişti. 2002 yılından Bursa’da eğitim faaliyetlerine yeniden başladı. Toplam 35 ilde Türk Eğitim Derneği’nin TED Koleji hizmet veriyor” dedi.

 

TED KOLEJİ ZEKİ VE FAKİR ÖĞRENCİLERİN ARKASINDA

TED Koleji’nde olmanın bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Çakır, “TED’in Türkiye’de ilk özel okul olması nedeniyle binlerce öğrenciyi okutmuştur. TED Koleji’nin en önemli özelliği, zeki ve fakir çocukları okutur. Türkiye’de şuana kadar 57 bin öğrenci tam burslu olarak okumuştur. Bursa’da şuanda 40 öğrencimiz tam burslu olarak eğitimini görüyor. Burs sadece liseye kadar değil üniversitede de devam ediyor” diye konuştu.

DEVLET TEŞVİKİ HERKESE YOK!

Devlet desteği teşviki konusunda da konuşan Çakır, “Bu yıl devlet teşviki ortaokul birinci sınıflara, kısmen ikinci sınıflara ve lise öğrencilerine destek amaçlı burs çıktı. Burs çıkan öğrencilerin velilerine burs iadesi yapacağız. Toplamda 210 bin öğrenci kotasıyla devlet teşviki dağıtıldığı için her öğrenciye tabi ki çıkmadı. Bu tabi yeni bir uygulama. Geçen yıl bir kargaşa olmuştu. Geçen yıl sadece devlet okullarından özel okullara geçişte destek verilmişti. Bu yıl ise özel okulda okuyanlara da bu imkan sağlanmış oldu” ifadelerini kullandı.

“YENİ NESLİN HOBİSİ YOK”

TED Koleji olarak eğitim verirken akademik başarıyı da düşündüklerini kaydeden  TED Bursa Koleji Genel Müdürü Necati Çakır, “Başarı bir sonuçtur. Aslında süreci iyi işletmek gerekiyor. Çocuk sadece matematik, fen yapan bir birey değildir. Onu hayata hazırlıyorsunuz. Hayatta çok yönlü olması gerekiyor. Mutlu bir birey olarak yetiştirmek gerekiyor. Biz öğretmenler olarak yıllardır bizim doğru var saydığımız konuları öğrencilere ezberletmeye ve o yönde yetiştirmeye çalışıyoruz. Halbuki eğitimin böyle olmaması gerekiyor. Dünya Eğitim Birimi bunları reddediyor. Çocuğa bilgiye ulaşmanın  yollarını, bilgi alıp başka bir alanda kullanma becerisini, o alanda kullandıkça mutlu olmasını öğretmemiz gerekirken bunu pek beceremiyoruz. Çocuklarımıza sosyal aktiviteler yaptırmamız gerekiyor. Yaşamı boyunca yapacağı hobilerin oluşması gerekiyor. Bizim neslin genelde hobisi yoktur. Her çocuk müzik enstrümanları çalmak zorunda değil ama iyi bir müzik dinleyicisi olmak zorunda. Bu resim ve spor için de geçerli” şeklinde konuştu.

BAKALORYA PROGRAMI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYOR

TED Koleji olarak önemli bir projeyi de uyguladıklarına vurgu yapan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü; “Beşinci sınıftan itibaren matematik ve feni sadece Türkçe değil, İngilizce de öğretiyoruz. Çünkü liseye hazırlık olsun diye. Liseyi okuyan öğrenciler, derslerin tamamını İngilizce yapıyorlar. Lise öğrencileri uluslararası bakalorya eğitim programını da uyguluyorlar. Dünyada 146 ülkesinde, 3417 okulda, Türkiye’de ise sadece 27 okulda uygulanan bir program. Lise okuyan öğrencilerin yüzde 60’si bu programı okur. Bu programı okuyan öğrenciler hangi üniversiteye giderlerse gitsinler hiç zorlanmıyorlar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ