Mersin Büyükşehir Belediyesinin ‘Akıllı Şehirler Vizyonu’ çerçevesinde hayata geçirdiği ve Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Benim yol arkadaşım, baş danışmanım” olarak tanımladığı ’Teksin’ mobil uygulaması, belediyecilik faaliyetlerini vatandaşların cebine taşımaya devam ediyor.
2021 yılının temmuz ayında faaliyete geçirilen ’Teksin’ mobil uygulaması, vatandaşlara bütün belediyecilik işlemlerini tek bir uygulama üzerinden gerçekleştirme imkanı sunuyor. Kent rehberi, ulaşım, kütüphane, tarihi alanlar, sosyal aktiviteler gibi birçok faaliyete de erişimin sağlandığı uygulamada, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü alanı üzerinden fatura da ödenebiliyor.
“Teksin mobil ile belediyeciliğin her alanını vatandaşların ceplerine indirdik”
Uygulamayı bu zamana dek yaklaşık 1 milyon 250 bin kişinin indirdiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kalite Yönetim ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Ezgi Başer, uygulama hakkında bilgi verdi. Teksin’in, problem ve taleplerini telefonda konuşmak istemeyen vatandaşlar için büyük bir hizmet olduğuna dikkat çeken Başer, “Teksin mobil ile belediyeciliğin her alanını, vatandaşların ceplerine indirmiş olduk. Mobil uygulamadan çok rahatlıkla Teksin çağrı merkezine kayıt oluşturulabilir. Oluşturulan bu kayıtlar, 185’i arayarak oluşturulan kayıtlardan tamamen farksız bir şekilde yine birimimizce değerlendirilir, ilgili birimlere yönlendirilir ve sonuçlandırıldığında yine mobil uygulamadan sonucunu görebilecek şekilde mobil uygulamaya geri gönderilir” ifadelerini kullandı.
Belediyenin bütün birimlerine ulaşım mümkün
Uygulama üzerinden oluşturulan taleplerin bütün aşamalarının, uygulama üzerinden anlık olarak görülebilir olduğunun altını çizen Başer, “Her mobil uygulamada olduğu gibi ve Teksin mobil uygulamasında da belediyemize ait ulaşım, kayıt oluşturma, belediyecilik hizmetleri, birim kapsamları ve sorumluluk alanları gibi veriler rahatlıkla görülebilir. Bütün dairelerimize, birimlerimize ulaşabilecekleri bir nokta” diye konuştu. Sistemin özellikle ulaşım konusunda yoğun olarak kullanıldığına dikkat çeken Başer, otobüslerin nerede olduğu, kaç dakika sonra durağa geleceği gibi bilgilerin de anlık olarak uygulamaya işlendiğini belirtti. Uygulamada yer alan MESKİ modülüne de dikkat çeken Başer, “MESKİ modülünde vatandaşlar abonelik bilgilerine bakabilir ve faturalarını ödeyebilirler. MESKİ Genel Müdürlüğü birimleriyle alakalı hizmet duyurularını da görebilirler” dedi.
Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kent rehberinin de uygulamada aktif biçimde kullanıldığını söyleyen Başer, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin birçok alanda etkinlikleri oluyor. Sosyal medya hesaplarımızdan bunlar paylaşılıyor, ama mobil uygulamadan duyuruları ve etkinlikleri istedikleri zaman görebilirler. Sosyal aktiviteler olabilir ya da yeni yaptığımız bir projenin son duyurusu haber detayı olabilir, buradan ulaşabilirler” şeklinde konuştu.
Uygulamada kent rehberi de yer alıyor
Uygulamada yer alan kent rehberinin sadece sosyal aktivitelerle sınırlı olmadığını söyleyen Başer, “Plajlarımız hangi lokasyonlarda, kafelerimiz nerede ve hangi saatler arasında açık gibi genel detaylar da uygulamada. Yine çamaşır kafemiz nerede, okuma salonlarımız nerede gibi tüm bilgiler de mevcut. Kısaca belediyecilik hizmeti veren tüm lokasyonlarımızın bilgileri mobil uygulamamızda var” ifadelerini kullandı. Araştırmaya gerek duymadan, uygulama üzerinden kente dair birçok şeye ulaşım sağlandığını vurgulayan Başer, Mersin’de gezmek isteyen ve nereye gideceğini bilemeyen tüm vatandaşların bu uygulama sayesinde birçok yere erişiminin mümkün olduğuna değindi.
“2024 yılında uygulamayı daha da geliştireceğiz”
Uygulamayı çağa daha da uygun bir hale getireceklerine dikkat çeken Başer, “Mobil uygulama çağa uygun ve geliştirilebilir bir alan. 2024 yılında mobil uygulamayı geliştirici birtakım projelerimiz, faaliyetlerimiz var. Çok daha iyi, çok daha kullanışlı, vatandaşlarımızın tümüne hitap eden yeni özelliklerde olacak. Mersinliler bizi takip etmeye devam etsin” sözlerine yer verdi.