UTİB’in 15 firma ile milli katılım sağladığı fuarda Türkiye, tasarım odaklı inovatif ürünleriyle öne çıktı. UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, “Türkiye, üretimde enerji, zaman ve su tasarrufunu ön planda tutan anlayışıyla veçevre dostu yumuşak dokulu ürünleriyle dünya denim modasını belirleyen bir aktör” dedi.
Türkiye’nin denim kumaşı ihracatı Ocak-Ekim döneminde 314,2 milyon dolar, denim giysi ihracatı da 1,4 milyar dolar oldu. Bu dönemde Türkiye'nin denim giysi ihracatının en çok arttığı ülke, yüzde 26 artışla 60 milyon dolar fazladan ihracat yapılan İspanya oldu.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), denim kumaş ve giysi ihracatında dünyanın en büyük üçüncü ülkesi olan Türkiye’nin gücünü, modanın kalbi Paris’te bir kez daha gözler önüne serdi. UTİB, denim alanında dünyanın en prestijli organizasyonlardan olan Denim Premiere Vision Fuarına 15 Türk firması ile milli katılım gerçekleştirdi. UTİB öncülüğündeki Türk firmaları ile Türkiye, fuarda en çok katılımcısı olan ülke oldu.
Dünyanın farklı ülkelerinden 79 firmanın katıldığı ve 14-15 Kasım tarihlerinde düzenlenen fuarda, Türk denim firmaları tasarım odaklı inovasyonun ön plana çıktığı trend belirleyen ürünleriyle sektördeki konumunu pekiştirdi. Denim Premiere Vision Fuarına UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin de katıldı.
Türk denim sektöründe tasarım odaklı inovasyon hakim
UTİB, denimde dünyanın 200’den fazla ülkesine ve bölgesine ihracat yapan Türkiye’nin ve Türk üreticilerin liderliğine güçlü bir vurgu yapmak amacıyla fuarda Türkiye Standı da açtı. Dünyanın dört bir yanından fuar için gelen yabancı ziyaretçiler, Türk üreticilere ve tasarımcılara ait inovatif ürünleri yakından inceleme fırsatı buldu.
UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, “Türk denim sektörünün uluslararası pazarda inovasyon, yaratıcılık, tasarım, koleksiyon ve kalite bakımından rekabet avantajları oldukça iyi. Türk markaları, üretimde enerji, zaman ve su tasarrufu ön planda tutan anlayışın yanında, sürdürülebilirlik kapsamında çevre dostu ve yumuşak dokulu ürünleriyle dünya denim modasını belirleyen önemli bir aktör durumunda. Sektörde tasarım odaklı inovasyon anlayışı hakim. Yine işlevsellik vazgeçilmezlerimiz arasında. Bu bağlamda Türkiye’nin inovasyonunu ve yaratıcılığını uluslararası platformlarda destekliyoruz. Denim Premiere Vision’da da gerek firmalarımız gerekse ülke standımız ile Türkiye’nin denimdeki gelişmiş alt yapısını, yetenekli iş gücünü, yeni teknolojilere kolayca uyum sağlayan ve küresel tüketici taleplerine kısa sürede cevap veren esnek yapısını gözler önüne sererek, bu alandaki konumunu ve itibarını güçlendirdiğimize inanıyoruz” dedi.
UTİB, fuarda özellikle denim alanında yayın yapan dünyaca ünlü dergilerin editörleri ile Fransa yerel basınına yönelik bir davet de gerçekleştirerek tanıtıma katkıda bulundu. UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği Baş Ticaret Müşaviri Müge Varol Ilıcak’a Türkiye Tanıtım Standı etkinliklerinin Fransa kamuoyunda tanıtılmasına yönelik gösterdiği özverili çalışma ve katkılarından dolayı da teşekkür etti.
Proje liderliği Banu Yenici tarafından yapılan stantta aralarında Bossa, Çalık, Kipaş, Orta, WDenim, Özak, Erak, Baykanlar, Fashion Point, Vakko Esmod gibi Türk denim firmalarının proje ve koleksiyonlarından seçkin örnekler sunuldu. Stantta Türk müzikleri dinletisi eşliğinde Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.
Sanal gerçeklik özelliği ile hazırlanan film beğeni topladı
Fuar kapsamında UTİB tarafından Türkiye’de bir ilk olarak sanal gerçeklik tekniği ile hazırlanan tekstil filmini özel gözlükler takarak izleyen ziyaretçiler, kendilerini sahnelerin içinde bulurken, Türk tekstilinin tarihine ve gelişimine yaşayarak tanıklık ettiler.
Denim giyside en çok artış İspanya’ya oldu
Türkiye’nin denim kumaşı ihracatı Ocak-Ekim döneminde 314,2 milyon dolar, denim giysi ihracatı da 1,4 milyar dolar oldu. Bu dönemde Türkiye'nin denim giysi ihracatının en çok arttığı ülke, yüzde 26 artış ile 60 milyon dolar fazladan ihracat yapılan İspanya oldu.