Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da kış sezonu için hazırlıklar dört koldan devam ediyor. Oteller eksiklerini tamamlarken, telesiyejlerin tellerinden oturma yerlerine kadar tüm bakımları yapılıyor. Belediye çevre temizliğini yaparken, Karayolları ekipleri ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.
Geçtiğimiz yıllarda çile haline gelen 31 kilometrelik yolu genişletme ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Her yıl milyonlarca kişinin çıktığı Uludağ'da, 2. Oteller Bölgesi’nden Bursa'ya kadar olan yolun sıcak karışım asfalt ile kaplama çalışmalarında sona gelindi. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, 5-6 metre olan kritik bölgedeki yol genişliğini 10-12 metreye çıkartırken, keskin virajlar genişletilip düzeltiliyor. Çalışmalar sebebiyle bazı bölgelerde trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.
Bursa’nın 81 ilin en önemli illerinden biri olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Şube Başkanı Mehmet Akkuş, “Sanayi ve tarım şehri olan Bursa artık turizm çalışmalarıyla da ön plana çıkıyor. Dünyaya tanıttığımız Uludağ’ın da sezon açılışına kısa bir zaman kaldı. Şuanda çok hummalı bir çalışma var. Seyahat acenteleri de ağırlayacakları misafirler için organizasyonlar yapıyor. Allah nasip ederse bu sezon Uludağ’ı yine bir marka haline getireceğiz. Yerli ve yabancı turistlerin kış tatili için ilk tercihinin bu sene Uludağ olacağını düşünüyoruz” dedi.
Uludağ’ın uzun yıllardan beri yatırıma ihtiyacı olan bir bölge olduğunu ifade eden Akkuş, “Son zamanlarda hükümetin almış olduğu kararlardan sonra birçok yenilikler yapıldı. Yollar gerçekten çok rahatladı. Artık yollarda bir izdiham yaşanmıyor. Karayolları ekipleri, kar yağışı ile birlikte yolların kapanmaması için 24 saat hizmet veriyor. Ayrıca, teleferik ile Bursa’dan oteller bölgesine kadar çıkmasıyla kısa sürede zirveye ulaşabiliyorsunuz. Gelecek olan misafirimiz her türlü yolu kullanarak zirvenin keyfini çıkarabilecek” şeklinde konuştu.
Akkuş, “Geçtiğimiz sezon 400 bin civarında konaklamalı, milyona yakın da günübirlikçi Uludağ’ın zirvesine çıktı. Biz belki daha fazla misafir ağırlayabiliriz. Ancak konaklamalı misafirimiz ile günübirlikçi misafirin aynı alanda kayak yapmaya çalışması bizim oradaki en büyük sıkıntımız. Çünkü profesyonel kayak yapan biri ile amatör kayak yapan birinin aynı alanda bulunması kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle bunun için tedbir alınması gerekiyor. Şu anda tek sıkıntının bu olduğunu düşünüyorum. Günübirlikçilere de ayrı mekanların yapılması ve onlar da huzurla Uludağ’ın keyfini çıkarsınlar” dedi.
Geçen seneye kadar Uludağ’a en çok Rusların geldiğini belirten Akkuş, “Ancak yaşanan sıkıntılardan dolayı bu sayı azaldı. Onlardan boşalan turist sayısını Arap turistler doldurdu. Son 2 senedir Uludağ’ın keyfini Arap turistler çıkardı. Ortadoğu’dan gelen her turist Uludağ’ı mutlaka görmek istiyor. Olumlu gelişmelerin sonunda Rusların da sayısı yavaş yavaş artmaya başladı” diye konuştu.
İHA