USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Üniversite hastaneleri yok edilmek mi isteniyor?

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, iflasın eşiğine gelen Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerini örnek göstererek üniversite hastanelerinin işleyişine ilişkin bir soru önergesi verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verilen önergede bu hastanelere ne kadar kaynak ayrıldığını soran İrgil; “Üniversite hastaneleri yok edilmeye mi çalışılıyor?” dedi.

Üniversite hastaneleri yok edilmek mi isteniyor?
17-08-2015 15:00
Google News

Sağlık sektörünün en önemli ayaklarından biri olan üniversite hastanelerinin zor günler geçirdiğini dile getiren CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, son günlerde basında yer alan Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin iflasın eşiğine gelmesini örnek göstererek Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. AK Parti'nin ‘Sağlıkta Dönüşüm Politikası’ adı altında uyguladığı yanlışlıklar yüzünden üniversite hastanelerinin problemler yaşadığını belirten Dr. İrgil, İstanbul Tabip Odası’nın iddiasına da dikkat çekti: “Mali krizler nedeniyle ameliyatlar yapılamazken, randevular aylar sonrasına veriliyor. Birçok profesör ayrıldığı için tıp eğitimi sekteye uğruyor.”

SEKTÖR ÖZELLEŞTİRİLECEK Mİ?

Dr. İrgil’in başta kaynak sorunu olmak üzere uzman kadroların azalması ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesine ilişkin yanıt aradığı sorular şöyle: “2011-2015 döneminde üniversite hastanelerine ayrılan kaynak nedir? Hastanelere göre dağılımı nedir? Üniversite hastanelerine ayrılan kaynakta bir azalma söz konusu ise bunun nedenleri nelerdir? 2011-2015 döneminde üniversite hastanelerinden ayrılan sağlık personeli sayısı, unvanlar ve hastanelere göre dağılımı nedir? Üniversite hastaneleri uzman doktor yetiştirmektedir bu nedenle sağlık sisteminin önemli bir parçasıdır. Bu sistemin bozulması ülkemizde sağlık hizmetlerini olumsuz yönde etkilemeyecek midir? Bu konuda ne tür önlemler alınacaktır? İzlenilen sağlık politikaları ile üniversite hastaneleri yok edilerek sağlık sektörünün özelleştirilmesi mi amaçlanmaktadır? Üniversite hastanelerinde hastalar uzun süre sıra beklemekte, tıbbi tetkikler için ileri tarihlere gün verilmekte, hatta hastalar bu hastanelere telefonla dahi ulaşıp randevu alamadıklarını dile getirmektedir. Sorunun çözümü için hangi kalıcı ve etkin önlemler alınacaktır? Ekonomik açıdan zor durumda olan üniversite hastaneleri için nasıl bir çözüm planınız var?”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ