USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yılda 15 gün görülen “dağ lalesi” görenleri hayran bırakıyor

TÜRKİYE’NİN ENDEMİK BİTKİ TÜRLERİ LİSTESİNDE YER ALAN VE YILDA 15 GÜN GÖRÜLEN KIZILCAHAMAM DAĞ LALESİ, GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR.

Yılda 15 gün görülen “dağ lalesi” görenleri hayran bırakıyor
06-05-2023 10:13
Google News

Türkiye’nin endemik bitki türleri listesinde yer alan ve yılda 15 gün görülen Kızılcahamam dağ lalesi, görenleri hayran bırakıyor. Soğuksu Milli Parkı içerisinde sadece 15 gün boyunca görülebilen lale, gelincik çiçeğini andıran görüntüsüyle adeta görsel bir şölen sunuyor.


Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Soğuksu Milli Parkı’nda Nisan ayında açan dağ lalesi bölgenin güzelliğine güzellik katıyor. Kızılcahamam’da eğimli dik andezit kayaçların olduğu yerlerde yetişen dağ lalesi Türkiye’nin endemik bitki Türleri Listesi’nde yer alıyor. Kendine has rengi ile hayranlık uyandıran dağ lalesi her yıl fotoğraf tutkunları tarafından da 15 günlük süre içerisinde kayıt altına alınıyor.


Başka iklim ve koşulda yetiştirilemeyen dağ lalesi, bilinçsiz kişiler tarafından koparılıp soğanları taşındığı için her yıl daha da az bir alanda yetişiyor. Doğanın lale bahçesi havadan havadan drone ile görüntülendi. Taşların arasındaki görüntüsüyle hayran bırakan laleler, mayıs ayının sonlarına doğru çiçeklerini dökmeye başlıyor.


Yılda sadece 15 gün görünüyor


Kızılcahamam Belediyesinde turizm tanıtım sorumlusu Ali İhsan Kayabaşıoğlu, Kızılcahamam’da Soğuksu Milli Parkında yetişen ve yalnızca bir ay görülebilen dağ lalesinin endemik bir tür olduğunu belirterek, “Nisan ve mayıs arasında çıkar, endemik bir türdür. Pembe görünüyor, pembe yetişir. Diğer lalelerden farkı kırmızı değil pembe olmasıdır. Nisanın 15. gününde ve mayıs ayı arasında 20 gün aralıkta çıkıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ