Yıldırım Belediyesi, evlilik ve aile okulu projesi kapsamında mahalle muhtarları iş birliğiyle YIL-MEK kursiyerlerine yönelik düzenlenen aile içi iletişim seminerlerine devam ediyor. 55 mahallede 2 bin 143 kişiye eğitim verilirken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘mahalle sohbetleri’ programları öncesinde 4 bin 500 kişiye yine aile içi iletişim konusunda seminerler verildi.
Öğrencilerin kişisel gelişimlerine destek olmak maksadıyla yine ilçede hizmet veren eğitim kurumlarında ‘okullar hayat olsun’ projesi kapsamında 32 okulda 3 bin 375 12. sınıf öğrencisine seminer verilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile dezavantajlı ailelere yönelik zorluklarla mücadele ve meseleleri çözme teknikleri üzerine 6 okulda 295 veliye seminer verildi.
‘Etkili baba eğitimi’ projesi çerçevesinde çocuğun eğitiminde babanın rolü ve ilgili baba olmak üzerine 3 kahvehanede 80 kişiye ulaşıldı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde her hafta cuma akşamı 2 saat üzerinden düzenlenen aile içi iletişim, psikolojik danışmanlık, toplumsal cinsiyet eşitliği, aile ve sağlık üzerine eğitimlere katılan vatandaşlara seminer verildi. Düzenli olarak 4 hafta süren bu eğitimlere katılan 940 kişi sertifika almaya hak kazanırken, toplam 11 bin 333 kişiye eğitim semineri verildi.
Aile bağlarının güçlü olmasının toplumu güçlü kılacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadim medeniyetimiz, asırlar boyunca aile kültürünü nesilden nesle aktararak güçlü toplum yapımızı muhafaza etmemizi sağladı. Yaşanan krizlere, sorunlara rağmen toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsur güçlü aile yapımızdır. Aile üyelerinin günümüzde sıkıntılar yaşadıklarını görüyoruz. Biz de belediye olarak ailelerimize destek vermek ve mutlu evliliklerin oluşmasına katkıda bulunmak adına evlilik ve aile okulu projemizi yürütüyoruz. Günümüzde boşanmaların arttığı ortamda, aile değerlerine önem veren bir Yıldırım oluşturabilmek adına hayata geçirdiğimiz projemiz, toplumsal değerlere önemli katkılar sağlıyor” diye konuştu.
İHA