USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

Yurtdışında eğitimle çemberin içine girin!

"Ben bu mesleği seçmeye karar verdiğimde 15 yaşındaydım, o yaşımdan bu yana standart eğitimim dışında üzerine daha fazla ne koyabilirim kendimi nasıl geliştirebilirim diyerek bu tarz kurs ve sertifika programlarına katıldım.

Yurtdışında eğitimle çemberin içine girin!
19-05-2015 17:55
Google News

Yetişirken aldığımız eğitimler, hayatımızın ne kadar içerisinde ve bunu nasıl kullanıyoruz? Yaşamsal tercihlerimizi planlayarak mı eğitim alıyoruz, yoksa önce eğitim alıp ona göre mi iş yapıyoruz? Bu hafta EĞİTİME DAİR röportaj konuğumuz Sayın Zeynep Gabralı… Gabralı ile aldığı eğitime ve bunu nasıl kullandığına dair konuştuk.

Şu ana kadar aldığınız eğitimlerden bahseder misiniz?

İstanbul Özel Bilfen Lisesi mezunuyum, lisansım ise Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Bilimleri ve Görsel İletişim Tasarımı, aynı zamanda reklam yan dalım var. Üniversite eğitimim devam ederken İtalya'nın saygın okullarından Nuova Accademia di Belle Arti Milano'da Communication Design in Digital Advertising sertifika programına katıldım. 

Bunun yanı sıra Stanford Üniversitesi High Performance Management bölümünde yüksek lisansa eş değer digital ve teknoloji pazarlaması eğitimi aldım. Bunlara ek olarak yine Stanford Üniversitesi'nde The Company is the Content: Marketing in a Social World sertifika programına katıldım eş zamanlı olarak da San Francisco IBS'de - Marketing/Marketing Management and Advertising programına katıldım. 

Sizi yurt dışında eğitim almaya iten sebepler nelerdir?

Eğitim dinamiklerinin farklı olduğu her ülkenin iş hayatında farklı bir vizyon katacağına inanarak yurtdışında eğitim almayı tercih ettim. Bunun faydalarını iş hayatında görmekteyim.

Aldığınız eğitimle yaptığınız iş sizce uyumlu mu?

Evet, ben bu mesleği seçmeye karar verdiğimde 15 yaşındaydım, o yaşımdan bu yana standart eğitimim dışında üzerine daha fazla ne koyabilirim kendimi nasıl geliştirebilirim diyerek bu tarz kurs ve sertifika programlarına katıldım. İş hayatımda artısını görmekteyim, özellikle farklı bakış açısı ve vizyon açısından. 

Yurtdışı eğitiminiz size nasıl bir bakış acısı kazandırdı?

Hem sosyal hayatımda, hem kişisel gelişimimde hem de iş hayatımda artısı büyük. İnsanlara olan tavırlarım, bir iş hayatımdaki bir projeye olan bakış açıma kadar çok yönlü bakmamı, zaman zaman empati yapmamı sağladı. 

Yurtdışında kaldığınız süreçlerde en zorlandığınız olaylar neydi?

Yurtdışına genel olarak turist olarak gittiğim için sınırlı sürede gezerek ve tanıyarak geçirmiştim; fakat çalışmaya başlayınca durum değişti, sorumluluklarım ve önceliklerim değişti. Bu noktada en çok zorlandığım konu okurken aynı anda çalışmak oldu. Yurt dışındaki kazancımın büyük bir kısmını eğitimime harcadım ve kişisel ihtiyaçlarımı minimuma indirdim, bu dönem lüks adı altındaki tüm harcamalarımı kestim. Bunun yanı sıra pazarlama sektöründe Amerikalılar ile birebir mücadele etmek yordu; çünkü onlar o coğrafyada doğup büyüdükleri için benden daha avantajlılardı. 

Türkiyedeki eğitim sitemiyle yurtdışında aldığınız eğitim sistemi arasındaki temel farklar nelerdir?

Maalesef bilindik en büyük fark ezbercilik, Türkiye'de o dersi geçmek için sevmesek bile geçmek adına ezberleyip çalışıyoruz, bu da zorunluluktan kaynaklanıyor. Yurt dışında ise alınan tüm dersler hayatımızın bir parçası olarak entegre olabiliyor, gündelik hayatımızda bile o bilgileri kullanabiliyoruz. 

Yurtdışına çıkmadan önce dil gelişimini nasıl sağladınız?

Ortaokuldan beri İngilizce eğitim alıyorum bunun yanı sıra yazları Türkiye'de İtalyanca kurslarına gitmiştim. Altyapı çok önemli. Okulda verilen İngilizce’nin üzerine o dilin iş İngilizcesi’ni öğrenmek günlük diline adapte olmak gerçekten mühim bir husus. 

Sizi Türkiye’ye dönmeye iten sebepler neydi? Dönme kararı kolay oldu mu?

O kadar zaman sonra dönme sebebim hem özlem hem de kendi ülkem adına neler yapabilirim buradaki startup ve dijital dünyada nasıl farkındalık yaratabilirim oldu.     

Döndüğünüzde Türkiye’de sizi zorlayan neler oldu?

Öncelikle döndüğümde her şey değişmişti, insanlar, sokaklar, arkadaşlarım. Sanıyorum en çok zorlayan şey yurt dışındaki kibarlığı burada görememek oldu. Yani yurtdışında devamlı teşekkür eden günaydın diyen insanlarla yaşayıp Türkiye'de herkesin daha içine kapanık ve kaba olmasını yadırgamıştım.

Çocuğunuz olduğunda onu yurtdışında okutur musunuz? Ve ona nasıl bir eğitim planı oluşturmak istersiniz?

Kesinlikle erken yaşta yurtdışına gönderirim imkanım olursa. Sosyal yönünün gelişeceği kendini ifade etmesine destek olacak bir eğitim almasını tercih ederim. 

Daha küçük yaşlarda yurtdışı eğitimi almak ister miydiniz?

Evet isterdim :) 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ