USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

‘Çekirdek çitleyen eşek’ kulaklarına kavuştu

Eskişehir’in insan yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgelerinden olan Porsuk kenarının kirletilmesini esprili bir dille eleştirmek amacıyla dikilen ‘Çekirdek çitleyen eşek’ heykelinin önceki gün koparılan kulakları yeniden monte edildi.

‘Çekirdek çitleyen eşek’ kulaklarına kavuştu
07-11-2017 15:39
Google News

Kısa süre önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce koparılan heykelin kulakları, yeniden dikildi. Vatandaşlar, bölgede güvenlik sorunu olduğunu belirterek, önlem alınmaması halinde bu tip durumların yeninden yaşanabileceğini dile getirdi.

“PORSUK’UN KENARINA ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR”

Eşek heykelinin kısa sürede tüm vatandaşların ilgi odağı olduğunu ve bunun korunması gerektiğini aktaran Güldar Çangalgil, yetkililerden daha ciddi adımlar atmalarını beklediklerini söyledi. Güvenlik önlemlerinin alınmaması halinde bu tip saldırıların sürebileceğini ifade eden Çangalgil, “Bence zaten bütün Porsuk’un kenarında önlem alınması gerekiyor. Yasak konulması gerekiyor. Burada güvenlik gerekiyor. Güvenlik sadece anons yaparak olmaz. Sivil olarak güvenlik gerekiyor. Eşek heykelini televizyondan gördüm. Baktım hoşuma gitti. Kıymetini bilmiyor insanlarımız. Zarar vermekten de zevk duyuyorlar” şeklinde konuştu.

“ASLINDA HEYKEL DE İNSANLARA BİR TEPKİ”

‘Çekirdek çitleyen eşek’ heykelinin mizahi bir bakış açısına sahip olduğunu bu yüzden de bazı kesimleri rahatsız etmiş olabileceğini söyleyen Salih Eren Karabıyık, bölgedeki güvenlik önlemlerini yetersiz gördüğünü kaydetti. Karabıyık, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Heykel de insanlara bir tepki aslında burada. Kapılar kapatılabilir. Güvenlik kamerası yok mu burada hiç? Ceza kesilsin. Zaten duyulunca bir daha kimse bir şey yapamaz. Ben heykeli çok beğendim. Keşke tüm tepkilerini böyle gösterse belediyeler.”

(Murathan Yıldırım - Çağatay Gür / İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ