USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

‘Türkiye Mimarlığını Sorguluyor’ kitabı tanıtıldı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Türkiye Mimarlığını Sorguluyor’ sempozyumunun bildirileri kitaplaştırıldı.

‘Türkiye Mimarlığını Sorguluyor’ kitabı tanıtıldı
02-02-2018 15:38
Google News

Kitabın tanıtımı önceki günlerden Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda mimarın ilgi gösterdiği tanıtıma sempozyumun konuşmacılarından olan ve kitapta bildirileri yer alan yüksek mimar, mühendis ve yazar Cengiz Bektaş ve Metin Kılıç da katılarak kitabı imzaladılar.

Etkinlikte konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, “Mimar olabilmenin zor, mimar kalabilmenin ise çok daha zor olduğu bir meslek ortamında bazı şeyleri daha iyi yapabilmek adına küçük bir adım olarak gördüğümüz bu sempozyuma katılan konuşmacılarımıza ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca sempozyumun kitap haline getirilerek daha geniş kitlelere ulaşması adına emek verenlere de çok teşekkür ederim.” dedi. 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nce düzenlenen Türkiye, Mimarlığını Sorguluyor başlıklı sempozyumla aynı adı taşıyan kitapta; Işık Aydemir, Bülent Batuman, Cengiz Bektaş, Neslihan Dostoğlu, Boğaçhan Dündaralp, Celal Abdi Güzer, Metin Kılıç, Hasan Özbay, Güven Arif Sargın, Nevzat Sayın, Bülend Tuna ve Murat Uluğ gibi alanında uzman kişiler her geçen gün daha yaşanılmaz hale gelen kentleri masaya yatırarak, nitelikli mimarinin kentlere hâkim olabilmesinin koşullarını sorguluyor. 

Türkiye mimarlığının mesleki ve akademik alanda önde gelen isimleri kitapta; “Neredeyiz? Yeni bir mimari praxis üretmek mümkün mü? Siyaset, mimarlık ve etik ilişkisi nasıl yürüyor? Bugünün tarihsel ve toplumsal koşulları içerisinde meslek ideolojimiz nedir? Türkiye’de imar nasıl düzelir? Her diploma sahibi mimar; her bina mimarlık ürünü müdür? Türkiye’de mimarlık yarışmaları imarın neresinde?” sorularına yanıt arıyor. 

Kitapta, İktidar-mimar ilişkisi, siyasi erkin mimarlığa etkileri, plan değişikleri, 2B arazileri ve kentsel dönüşüm karşısında mimarın vicdanî sorumlulukları, TOKİ uygulamaları, etik tartışmalarının nesnesi olmuş yarışmalar, mimarlık eğitiminin düzeyi, genç mimarların mesleğe atılma sürecinde yaşadıkları sorunlar, yukarıdaki temel sorulara aranan yanıtlar üzerinden irdeleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ