Ekonomi

Aile Çiftçiliğinin Geleceğine Bakış Çalıştayı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GIDA VE TARIM ÖRGÜTÜ (FAO) VE ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALKINMA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (AKÇAM) ORTAKLIĞI, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI İŞ BİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLEN ‘BİRLEŞMİŞ MİLLETLER AİLE ÇİFTÇİLİĞİ ON YILI (2019-2028) PROJESİ’ ÇERÇEVESİNDE ‘TÜRKİYE’DE AİLE ÇİFTÇİLİĞİNİN GELECEĞİNE BAKIŞ ÇALIŞTAYI’ SAMSUN’DA DÜZENLENDİ.

Aile Çiftçiliğinin Geleceğine Bakış Çalıştayı
09-05-2023 16:10

“Türkiye’de Aile Çiftçiliğinin Geleceğine Bakış Çalıştayı”nın üçüncüsü Samsun’da yapıldı.


Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM) ortaklığı, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile yürütülen ‘Birleşmiş Milletler Aile Çiftçiliği On Yılı (2019-2028) Projesi’ çerçevesinde ‘Türkiye’de Aile Çiftçiliğinin Geleceğine Bakış Çalıştayı’ Samsun’da düzenlendi.


Türkiye’de aile çiftçiliğinin mevcut durumunu ve temel dinamiklerini incelemek üzere ‘Türkiye’de Aile Çiftçiliğinin Geleceğine İlişkin Bir Perspektif Çalışması’ yürütülüyor. Çalışma kapsamında hazırlanacak ana rapora temel oluşturmak üzere dört yerel çalıştay ve bir ulusal çalıştay organize edildi. Bu çerçevede, Nevşehir ve Erzurum’da gerçekleştirilen yerel çalıştayların üçüncüsü, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Zirai Karantina Toplantı Salonu’nda yapıldı.


Programa Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, AKÇAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, FAO Sorumlusu Rıdvan Kurtipek, Tarım ve Orman Bakanlığı, AKÇAM, FAO ve diğer kurum kuruluş temsilcileri, konuyla ilgili akademisyenler, üretici örgütleri ve çiftçiler katıldı.


İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı açılış konuşmasında küçük ölçekli aile işletmelerinin; üretim, istihdam ve oluşturdukları katma değer açısından ekonomilerin temel taşları olarak kabul edildiğini, aile çiftçiliğinin yapısı ne kadar güçlendirilirse tarımsal, ekonomik ve toplumsal yapının da o derece güçlü olacağını vurguladı.


Çalıştaylara katılan tarım ve kırsal kalkınma alanının kilit paydaşları da aile çiftçiliğine ilişkin temel eğilimleri tartıştı ve çözüm önerileri geliştirdi.


Sonuncusu Antalya’da gerçekleşecek olan yerel çalıştayların ardından, nihai olarak 21 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak ulusal çalıştaydan elde edilen sonuçlar, hazırlanacak “Türkiye’de Aile Çiftçiliğinin Geleceğine İlişkin Bir Perspektif Çalışması" başlıklı rapora ışık tutacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER