AK Parti suçu dışarıda ararsa sırada belediyeler var!

Seçimlerin üzerinden iki gün geçti. Ve takip ettiğim kadarıyla halkın mesajı hala partilerin yöneticileri tarafından tam anlamıyla alınmamış. Özellikle de iktidar partisi kanadında…

AK Parti suçu dışarıda ararsa sırada belediyeler var!

Bakanların ve parti yöneticilerinin dün öğle saatlerinde parti genel merkezi girişinde yaptıkları açıklamaları tek tek izledim. Genelde söylenilen, seçimlerden AK Parti’nin birinci çıktığı ve HDP’nin proje partisi olduğu, CHP ile MHP’nin de başarısız çıktıkları yönünde.

 Bu sabahki değerlendirmelere de baktım. Dün AK Parti Genel Merkezi’nde ilk etapta masaya yatırılan sorunun cevabı bulunmuş:

“ Saray ve Diyanet’e üzerinde yoğunlaşan israf tartışmaları ile milli birlik projesinin milliyetçi kanatta yarattığı ayrışma”

Hesapta yapılmış.

Oy kaybı yüzde 8 ve 9 civarında ise, bunun yüzde 4’ü israf tartışmaları nedeniyle, yüzde 5’i de MHP ile HDP arasında kardeşçe pay olarak gitmiş”.

Bir değerlendirmeye göre de, ortada başarısızlık yokmuş, milli birlik projesinde gelinen noktadaki başarının bedeli var mış!.,

Nedenler içinde sayılabilir ama çok değil…

AK Parti kendi tabanından kaybetti. Asıl sorgulanması gereken bu…

                    ****                 ****

Son iki gündür seçmen bazında değerlendirmeleri de yakından takip ediyorum. Özellikle AK Parti tabanına ve seçmenine bakıyorum, AK Parti Genel Merkezi’nin yukarıdaki sonuca dair tespitlerinden bu kitlede eser yok!. Eser!...

Masa başında yapılan tespitler nasıl bir değerlendirmedir ki, halkın tespitlerinden ve cezalandırmasından uzak olsun!..

Bu nasıl bir değerlendirmedir ki başarısızlıktan başarı çıkarılsın ve diğer partilerin başarısızlığı ele alınsın.

Olmadı, 13 yıldır bu ülkeyi yöneten milletin partisi AK Parti’ye hiç yakışmadı!

                 ****                     ****

Eğer bu şekilde başarısızlık için öz eleştiri yapılmazsa ve başarısızlığın faturası başka partilere, cemaate çıkarılırsa bunun sonu hiç iyi değil.

Aynı ANAP ve DYP gibi erimenin başladığına delalettir.

Ve bu erime başladı mı durdurulamaz.

AK Parti’nin il başkanlarını toplama çağrısı da yerinde ama…

Bu başarısızlığın içinde il başkanlarının da katkısı unutulmamalı.

 Eğer ki;

AK Parti tabanının sesine kulak vermezse, teşkilatından farklı kurullar tarafından gizli raporlar edinmezse gidişat kötü demektir.

Yine tespitleri doğru yapamamanın yanı sıra;

Bir koalisyon hükümeti içine dahil olursa bu önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin daha da oylarının düşmesi demektir.

Ve yine bu sürecin ikinci adımı da bir sonraki yerel seçimlerde AK Parti’li belediyelerin elden gitmesi demektir.

               ****                   ****

Değerlendirmeler içeride en uç noktalara kadar, en ince ayrıntısına kadar yapılmalı.

İlçe teşkilatlarından, üst yönetim kadrolarına kadar tek tek ele alınmalı.

Temayül yoklamalarından tutun da, aday listelerine kadar tek tek incelenmeli.

Eski milletvekillerinin sesine kulak verilmeli.

Ülkeyi demokratikleştiriyorum derken, partinin demokrasi ekseninden kaydığı kabul edilmeli. Listeler yapılırken içeriye kayıldığı kabul edilmeli. Toplumu kucaklayan listelerden tutun da, AKEPE diyen ilçe yöneticilerine kadar tek tek nerede hata yaptık da vatandaş bize tepkisini gösterdi? Diye iç hesaplaşma yapılmalı.

Seçimlere büyük bir iktidar gücü ile giren 14 yıllık bir partinin seçimlerden hükümeti kaybetmiş olarak çıkması hazindir. Başarısızlığın ta kendisidir.

Ama…

Bu milletin umudu yine AK Parti’dedir. Yüzde 9’luk oy kaybı seçmenin ciddi bir ihtarıdır.Seçmenin verdiği mesajı kendi koltuklarınızı kurtarma adına değil de bu ülkeyi son iki günde bile ne hale getirdiğinize bakarak karar verin.Ve koalisyon arayışları, erken seçim derken bu ülkeye kaybettirilecek zaman ve emeğe bir bakın.

Yazık…

Sen, ben, bizim oğlan ekibiyle hareket edip, suçluyu dışarıda arama ve isterse çamurdan olsun ama bizden olsun diyerek de milli görüş tabanıyla yönetim omurgasını oluşturma zihniyetinden kurtulun.

Zira bu milletten her kesim size her daim destek verdi. Yoksa, siz 13 yılda sadece milli görüşün oylarıyla, radikal İslamcıların ve cemaatlerin oylarıyla bu kadar yükseklerde kalamazdınız. Hem AK Parti en büyük yarayı ve darbeyi 13 Aralık 25 Aralık operasyonlarında yedi. O dönemleri hatırlayın. Gezi olaylarının üzerine bir de bu ülkenin başbakanına kelepçe takıp, hırsız diyerek itibarsızlaştırma girişimlerini, 3 bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarını.

O büyük şaibe ve darbe girişimin atmosferinde bu halk AK Parti’ye ve belediyelerine sahip çıktı , oyunu fazlasıyla verdi.

Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde . tarihin en büyük oyunu yüzde 52 ile reisine verdi.

Ya şimdi?

10 ay gibi kısa sürede verdiği oyu geri alabiliyorsa bunun altında vardır önemli bir nedeni. Seçmen, vatandaş bunu görüyor ve biliyorsa, söylüyorsa siz de üç maymunu oynamayı bırakın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...