Bursa

Ali Akça, Kimya Mühendisleri Odası başkanlığına aday oldu

Kimya Mühendisleri Odası kurucu başkanlarından Ali Akça, Ocak ayında yapılacak Oda seçimlerinde yeniden başkan adayı oluyor.

Ali Akça, Kimya Mühendisleri Odası başkanlığına aday oldu
28-12-2017 16:55

Kimya Mühendisleri Odası’nın yeniden yapılandırılması, kurumsallaştırılması, sanayi bölge müdürlükleri, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarıyla ilişiklerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için aday olduğunu söyleyen Kimya Mühendisi Ali Akça, “Halkımızın kullandığı kimyasalların, insan sağlığına zarar vermeden kullanılmasını sağlayacak bir ekiple, adaylığımızı Ocak ayının ilk haftasında basın açıklamasıyla duyuracağız” dedi.

Ali Akça, Çağdaş & Demokrat Kimya Mühendisleri olarak adaylık açıklamasında neden aday olduğunu ve hedefleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

‘ÜLKENE, MESLEĞİNE, ODANA SAHİP ÇIK’

Odamız, üyelerimiz, halkımız ve sanayimize;

TMMOB Dayanışması ve Türkiye halkının çıkarları doğrultusunda daha fazla hizmet için adayız.

  1. Gücünü üyelerin desteğinden alan KMO, gelecekte de üyeleri ile birlikte var olmaya devam edecek ve meslektaşları ile iletişim ağını geliştirerek birlikte çalışmalar yapacaklardır.
  2. Etik duruş ve kurumsal kültür kapsamında KMO’nun 63 yıllık geçmişine emeği geçen meslektaşlarımızdan oluşturacağımız ‘’Danışma Kurulu’’ile aylık toplantılar düzenlenecektir.
  3. Sadece üye aidatlarına bağımlı olan mali bir yönetim anlayışı yerine, yeni dönemde de mesleki etkinliklere öncelik verilmesi ve bunun sonucu ödenek sıkıntısının aşılması hedeflenmektedir.
  4. KMO’nun kurumsallaşmasını, TMMOB gelenekleri doğrultusun da Komisyonlar ve de Eğitim Birimleri devamlı hale getirilecektir.
  5. Halkımızı ilgilendiren tüm konularda mesleğimizden aldığımız güç ve TMMOB dayanışması sayesinde seminer ve çalıştaylar ile tüm toplumsal, sosyal ve mesleki içerikli konularda panel, söyleşi ve etkinlikler düzenlenecektir. Anket, broşür ve el kitapçıkları dağıtılması yolu ile toplumsal bilincin artırılmasına çalışılacaktır.
  6. Yaşam kaynağımız olan SU ile ilgili bilinçli kullanım artırılmasına yönelik toplantılar ve seminerler düzenlenerek halkımızın konuya ilgisi çekilecektir. Bu konuda bir‘’Su Komisyonu’’kurulacaktır.
  7. Gıda ve Gıda Güvenliği, GDO’lu ürünler konularında ilgili meslek odaları ile birlikte yapılacak etkinlikler sayesinde sorunlar tespit edilerek alternatif çözüm yolları aranacak ve yetkilileri uyarmaya yönelik raporlar hazırlanarak, halkı bilinçlendirme toplantıları düzenlenecektir.
  8. Kimyasalların olası zararlarını anlatan ve doğru kullanma yöntemlerini amaçlayan halkı bilgilendirme toplantılarına öncelik verilerek, şehrimizde, İlçelerinde, mahallelerinde ve de şubemize bağlı olan şehir, ilçeler, mahalle ve köylerde halkımıza söyleşi ve bildirilerle destek olunacaktır.
  9. Termik ve nükleer santraller ile ilgili mesleki ve bilimsel çalışmalar yapılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.
  10. Çanakkale ve Balıkesir il temsilcilikleri ile sosyal ve mesleki anlamda ilişkilerimizi daha da güçlendirecek projeler yapılacaktır.
  11. Sanayi kuruluşları ve OSB’ler ile yapılacak protokollerle, kimyasalların depolanması ve taşınmasına yönelik denetimlere devam edilecek ve il’ler geneline yayılması için Bursa, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri ve ilgili kurumlar ile temasa geçilecektir.
  12. STK’lar, Belediyeler, Sanayi Odaları ve Kamu kurumları ile temas kurularak mesleki alanlarda işbirliği sağlanabilmesi amacıyla çalışmalar yapılacaktır.
  13. KMO-Bursa, Balıkesir ve Çanakkale Genç ve tüm yeni mezun meslektaşlarımız ile Kariyer günleri düzenlenerek karşılıklı  fikir alışverişinin oluşması sağlanacaktır.
  14. KMO-Bursa, Balıkesir ve Çanakkale genç öğrenci üyesi her bir öğrencimize öğrencilik hayatları boyunca mesleki anlamda destek olacak ‘’MENTOR )Koç)’’ atamasının yapılması planlanmaktadır. Böylece gerek öğrencilik hayatlarında gerekse çalışabilecekleri sektörün seçimlerinde genç arkadaşlarımızın her zaman yanında olunması mümkün olacaktır.
  15. Eğitim ve öğretim kurumlarımızdan gelen mesleki tanıtım konusunda seminer taleplerine katkı sağlamaya devam edilecektir.
  16. Bölgemizi temsil eden şehirlerin milletvekilleri ile var olan ilişkiler yeniden yapılandırılarak, TBMM gündemine mesleki ve İllerin sorunlarıyla ilgili önergeleri ile konuların meclis düzeyinde dile getirilmesi konusunda çalışmalar yapılacaktır.
  17. KMO bünyesinde meslektaşlarımızın da katkıları ile bir Kütüphane oluşturulacaktır.
  18. Geleneksel hale gelmiş olan ‘’Tekstil Sempozyumu’nun’’ 17.’si düzenlenecek ve tekstil sektörüne yönelik seminerler ile teknik eğitim çalışmalarına devam edilecektir.
  19. Kauçuk-Plastik Komisyonu kurularak bu sektöre yönelik çalışmalar projelendirilerek, Üniversite – Sanayi - Sektörel bileşenlerin de yer alacağı geniş katılımlı seminer, çalıştay ve/veya sempozyum düzenlenecektir. Geleneksel hale gelebilmesi için çaba harcanacaktır.
  20. Madeni Yağlar Komisyonu oluşturularak çalıştay, seminer ve/veya teknik okullar kapsamında etkinlikler düzenlenecek. Seminer/Sempozyumların geleneksel hale gelebilmesi için çaba harcanacaktır.
  21. Çevre ve Doğanın korunmasına yönelik tüm etkinliklerde aktif olarak görev alınacak, bağlı şehirlerimizin Hava Kalitesi ve Sera Gazı Salını mı konularında panel, çalıştay ve seminerler düzenlenecektir. Tüm çalışmalar TMMOB kültürüne uygun bir şekilde yürütülerek, oluşturacağımız ‘’Çevre Komisyonu’’ tarafından halkımızı bilinçlendirmeye ve uyarmaya yönelik basın açıklamaları yapılacaktır.
  22. AFAD, İtfaiye vb. kuruluşlarla işbirliği içerisinde olunarak KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer) yönetmeliğine uygun yönlendirici faaliyetlerde bulunulacaktır. 
  23. Dünyada ve Ülkemizde kullanılan/kullanılacak enerji kaynaklarına yönelik güncel gelişmeler, kurulacak ‘’Enerji Komisyon’u’’ aracılığıyla yakından takip edilecek ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir.
  24. Metal Kaplama (Kataforoz) ve Metal Boyama Komisyonu kurulacak. Bu konuda panel, seminer ve çalıştaylar düzenlenecektir.
  25. ’İş Sağlığı ve Güvenliği Komisyonu’’ kurularak üyelerimiz için ihtiyaca yönelik eğitimler ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir.
  26. Yangın ve Yangın Söndürme Tekniklerine yönelik çalışmalara ağırlık verilerek, yapılacak çalışmaların sonuçları meslektaşlarımız, halkımız ve ilgili kurumlarla paylaşılarak basın yoluyla duyurulacaktır.
  27. Üniversite- Sanayi-Oda işbirliği sağlamaya yönelik çalışmalar ve değerlendirme toplantıları yapılıp alınan kararlar doğrultusunda etkinlikler planlanacaktır. 28. ‘’Atık ve Atık Yönetimi Komisyonu’’ kurularak, güncel konulara yönelik çalışmalar yapılacaktır.

29 Kuracağımız ‘’Basın ve İletişim Komisyonu’’, KMO’nun tüm basın, yayın ve sosyal medya ilişkilerinin planlanması ve yürütülmesinden sorumlu olacaktır.

  1. KİMSEM kapsamında düzenlenen mesleki eğitimlere ek olarak sanayinin ihtiyacına yönelik eğitimler çeşitlendirilip, yeni eğitim talepleri yaratılacaktır.
  2. Mesleki Eğitim Komisyonu kurularak, KİMSEM kapsamında ve meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik diğer alanlarda talep edilen ve bilgilendirme taleplerine devam edilecektir.

KMO’nun kapsadığı konularda ‘’Tekstil ve Deri’’, ‘’Otomotiv Yan sanayi’’ ‘’ Su’’ konularında Akredite Laboratuvar kurma çalışmalarını başlamak ve bu konuda bir Komisyon oluşturmak.

HAKKIMIZDA

1978 Yılında Atatürk Heykeli arkasında bulunan Hacılar sokakta temsilci düzeyinde kurulmuş olan Kimya Mühendisleri Odası Temsilciliği, 1980’de ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günlerden nasibini almış ve geçici olarak faaliyetlerine ara vermiştir.

1986 yılında il temsilciliği olarak tekrar Bursa Kimya Mühendislerini örgütlemeye başlamıştır. 1995 yılında faaliyetlerini Altıparmakta sürdüren KMO; 2003-2010 arasında Gazcılar semtine, daha sonra ise (Ekim 2010) Türkiye’de tek örneği olan BAOB - Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi binasındaki yerine taşınmıştır.

Günümüzde TMMOB’ne bağlı odalar ve diğer tüm diğer tüm meslek örgütleri ile birlikte çalışmalarına burada devam etmektedir.

Bizler, 1978’den itibaren başlatılan kurumsal kültür ve kurumsal hafızanın getirileri ile birlikte güçlenerek gelecek dönemlere aktarılabilmesini sağlamak amacıyla, danışma kurulu ve üyelerimizden aldığımız destek ile 15. Dönem için Oda yönetimine aday olduk.

Bu doğrultuda benimsediklerimiz;

KMO Yönetimi, tek bir kişinin ya da bir grubun düşünce faaliyet ve kontrolünde olmayıp yalnızca 14 kişilik Yönetim Kurulu ile değil, katılma isteyen tüm üyelere açık, şeffaf bir yönetim anlayışını benimsemektedir.

Aynı zamanda da Mesleki ve Kurumsal saygınlığın tekrar geri kazanarak muhalif ya da muhtelif olunan tüm yapılarla, kamu kurumu niteliğinde saygın bir Meslek Odası olmanın gerekliliği doğrultusunda ilişkilerini yeniden kurmalı ve korumalıdır. KMO Yönetimini, hangi siyasi görüş, düşünce ve inançta olursa olsun öncelikle insan olmanın, sonrasında Kimya Mühendisi olmanın vermiş olduğu hak ile hareket etmeye devam edecektir. Aksi bir düşünce ve davranışın hiçbir insana ve Kimya Mühendisine yakışmayacağının bilincinde olarak herkese kapımız açık olacaktır.

Halkımızın ve üyelerimizin yararına olan tüm mesleki, sosyal ve bilimsel çalışmalar da bilimin ışığı altında gerçekleri söylemeye devam edeceğiz…                                                                       

Saygılarımızla.’’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER