Ekonomi

Bu ilçede yılda 220 ton çilek üretiliyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yılda 220 ton çilek üretimi yapılıyor.

Bu ilçede yılda 220 ton çilek üretiliyor
10-04-2018 17:30

Turizmde dünya çapında adı bilinen Marmaris, çilek üretimiyle de adından söz ettirmeye başladı. Başta Karaca Mahallesi olmak üzere seralarda üretilen çilekte hasat başladı. Yaklaşık 3 ay hasadı devam edecek çilekte fiyatın yüksek olması üreticinin yüzünü güldürüyor. Pazarda 10 liradan alıcı bulan çilekte fiyatın, kiraz hasadının başlamasıyla düşeceği tahmin ediliyor.

Çilek üretimi yapılan seralarda incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nejmettin Kaya, İhlas Haber Ajanası’na (İHA) açıklamalarda bulundu. İlçede 50 dekarlık bir alanda çilek üretimi yapıldığını belirten Kaya, "Çilekte hormon kullanılmaz. Çünkü, çilek dişi organların kullanılmasıyla oluşan bir meyvedir. Tüketicilerimiz, gönül rahatlığıyla çilek yiyebilirler. Üreticilerimize, üretici kayıt defteri veriyoruz. İlacı ne zaman vermişse bilgilerde yazan hasat zamanına uymak zorunda. Bizim hormon açısından bir sıkıntımız yok“ dedi.

"MARMARİS’TE YILLIK 220 TON ÇİLEK ÜRETİMİ YAPILIYOR"

İlçede üretilen çilek miktarı hakkında da bilgi veren Kaya, “Marmaris’te yıllık 220 ton çilek üretimi yapılıyor. En çok çilek üretimi Karaca Mahallesi’nde yapılıyor. Kısmen de Orhaniye, Turgut gibi mahallelerimizde yapılıyor. Bizde çilek üretiminin yapıldığı 50 dekarlık bir alan var. Türkiye’de ilçe bazında baktığınızda bu oran çok büyük bir oran. Sadece çilek üretimi yapan çiftçilerimize değil, diğer ürünleri üreten çiftçilerimizi de hafta en az bir defa ziyaret ediyoruz. Hangi sorunlarla karşılaştıklarını tespit edip, birlikte çözüm üretiyoruz" şeklinde konuştu.

Karaca Mahallesi’nde çilek üretimi yapan ve ürünlerini aracısız halka ulaştırdıkları için mutlu olduklarını belirten Mehmet Tosun, "Üreticiyiz, kendi ürettiğimiz malları satıyoruz. Çileklerimiz gördüğünüz gibi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün denetimi altında. Onların sayesinde verimli bir şekilde üretimimize devam ediyoruz. Arada bir komisyoncu olmadan ürünlerimizi satıyoruz, bu çok güzel bir şey. Çileğin kilogramını 10 liradan satıyoruz. Bundan aşağısı kurtarmıyor. Fiyatlar bu şekilde giderse çok memnunuz" diye konuştu.

(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER