Bursa

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde yabancı öğrencilerden Türkçe gösteri

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrenciler, yaptıkları Türkçe gösterilerle izleyenlerden tam not aldılar.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde yabancı öğrencilerden Türkçe gösteri
27-01-2017 15:55

Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER) tarafından bu sene ikincisi organize edilen ‘Dilhane Şenliği’ne katılan yabancı öğrenciler, Türkçe şiir, şarkı, tiyatro ve ilahileri başarıyla seslendirdiler. UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay, akademisyenler ve yabancı öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği gecede öğrenciler sergiledikleri Türkçe performanslarıyla göz doldurdu.

HEDEF 5 BİN YABANCI ÖĞRENCİ

İkincisi gerçekleştirilen Dilhane Şenliği’nin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, dünya üzerinde 120 ülkeden 3 bin 300 yabancı öğrenciyi üniversitede ağırladıklarını söyledi. Uludağ Üniversitesi’nin her fakülte ve bölümünde mutlaka yabancı bir öğrencinin eğitim aldığını belirten Rektör Yardımcısı; “Bizim hedefimiz daha fazla yabancı öğrenciyi üniversitemizde ağırlamaktır. Önümüzdeki yıllarda 5 bin yabancı öğrenciyi üniversitemizde öğrenci olarak görmek için çalışmalar yürütüyoruz. Buraya gelen evlatlarımıza hem en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz hem de onlara Türk kültürünü ve misafirperverliğini öğretiyoruz. Öğrencilerimiz ilk geldikleri sene Türkçe Öğretim Merkezimiz de dilimizi öğreniyorlar. O kadar güzel öğreniyorlar ki ilk senenin sonunda Türkçe gösteri yapacak kadar başarılı oluyorlar. Etkinlikte yer alan öğrencilerimizi ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

HEM DİLİMİZİ HEM DE KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRENİYORLAR

ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay ise merkezde yabancı öğrencilere en iyi şekilde Türkçe öğretmeye gayret gösterdiklerini vurguladı. Misafir ettikleri yabancı öğrencilere aynı zamanda milli gelenekleri ve kültürü de anlattıklarının altını çizen Pay; “Yabancı öğrencilerimizin üniversite eğitimi almaya geldiklerinde en çok dil sıkıntısı çektiklerini görüyoruz. Bu sorunu en hızlı ve iyi şekilde çözmek için gayret gösteriyoruz. Ancak öğrencilerimize memleketimiz, kültürümüz ve tarihimiz hakkında da bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimiz de burada yaşayacakları süreç içerisinde çok fazla adaptasyon sorunu yaşamamış oluyorlar” şeklinde konuştu.

Şenliklerde yabancı öğrenciler kendi hazırladıkları sunum, şiir, şarkı ve tiyatro gösterilerini sergileme imkânı buldular.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER