Bursa

Bursagaz çalışanları artık depreme hazırlıklı

Teknolojik gelişmeleri yakından takip edip iş süreçlerinde kullanan Bursagaz, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, çalışanlarının deprem farkındalığını artırmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Bursagaz çalışanları artık depreme hazırlıklı
10-03-2017 16:19

Bursa halkının can ve mal güvenliği ile birlikte güvenli doğal gaz arzının devamlılığı amacıyla teknoloji odaklı yatırımlar yapan Bursagaz, 1- 7 Mart Deprem Haftası kapsamında Genel Müdürlük Binasında çalışanlarına özel bir etkinlik düzenledi. 6 Mart’ta Bursagaz İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu’nun organize ettiği toplantıda; Bursagaz çalışanları hem depremle ilgili temel bilgileri bu konunun uzmanlarından edindi, hem de deprem anı ve sonraki 72 saatte hayatta kalmak için neler yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlamış oldu. Bursagaz Genel Müdürü Markus Rapp’ın da hazır bulunduğu etkinlikte “Deprem Slogan Yarışması”nın kazananları da açıklandı.

BURSA, DAĞ İLÇELERİ DIŞINDA 1. DERECE DEPREM KUŞAĞINDA

Bursagaz’ın çalışanlarına yönelik etkinliğinde Jeofizik Mühendisi Mete Kürşat Karakaş “Bursa ve depremsellik” isimli sunumunda depremlerin nasıl oluştuğu, kökeni ve etkisinin nasıl ölçüldüğüne dair önemli bilgiler paylaştı. Bursa’nın dağ ilçeleri dışında kalan tüm alanlarının 1. derece deprem kuşağında olduğunu belirten Karakaş, 30 günlük deprem hareketleri haritasını katılımcılarla inceleyerek, ülkemizin ne denli büyük bir risk altında olduğunun altını çizdi.

 

AFET SONRASI ALTIN SAATLER

AFAD Temel Afet Bilinci Eğitmeni Yakup Akbaş ise sunumunda özellikle depremden sonraki ilk 72 saatin önemine değindi. Afet sonrası altın saatler olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazır olmasının şart olduğunu kaydeden Akbaş, “ Deprem anında güvenli bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında veya altında, sırtınız pencerelere dönük olarak ÇÖK; hedef küçültmek, başını ve enseni düşen cisimlerden korumak için KAPAN, savrulmamak için sağlam bir nesneye TUTUN” sözleriyle yapılması gerekenleri bir kez daha hatırlattı. Deprem sonrası buluşma noktasının önemine değinen Akbaş, yürüme mesafesinde yeşil alan var mı,  tehlikeli madde kullanan iş yerleri  (akaryakıt/LPG istasyonları, atölyeler, vb.) var mı; ya da dar yollar, çıkmaz sokaklar, çok eğimli yollar var mı gibi soruların da sık sık tekrarlanmasını ve cevaplar bulunmasını önerdi.

“DEPREMDEN ÖNCE KAHRAMAN OL”

Etkinlikte ayrıca Bursagaz’ın düzenlediği Deprem Slogan Yarışması’nın da sonuçları açıklandı. Yarışmada “Depremden Sonra Değil, Depremden Önce Kahraman Ol” sloganı ile Merve Okyay birinci, “Estetik Değil, Sağlam Bina Hayat Kurtarır” sloganıyla Engin Şahiner ikinci ve  “Sallanmanın Keyfini Salıncakta Çıkar” sloganıyla Gamze Çelebi üçüncülüğe layık görülerek, ödüllerini aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER