Bursa

Doğru din ve ahlak eğitimi için örnek protokol

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere milli, manevi ve kültürel değerler eğitimi verilecek.

Doğru din ve ahlak eğitimi için örnek protokol
29-12-2016 14:27

UÜ İlahiyat Fakültesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülecek protokolün imza töreni Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Törene UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Rektör Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, UÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Remzi Kaya katıldı.

ÖĞRENCİLERE DOĞRU DİN EĞİTİMİ VERİLMESİ GEREKİYOR

Protokol töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak şehirle bütünleşmek amacıyla çok sayıda projeye imza attıklarını söyledi. Bu projelerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de çok sayıda ortaklığı bulunduğunun altını çizen Rektör Ulcay, bu sene Uludağ Üniversitesi’ne kayıt yaptıran 13 bin öğrenciden 7 bine yakınının Bursa’dan olduğu bilgisini verdi.

Çocuklara doğru din eğitiminin verilmesinin hayati bir önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Son zamanlarda yaşadığımız olaylarda gördüğümüz aklını kiraya vermiş bir takım insanların yetişmemesi anlamında öğrencilere doğru din ve ahlak eğitimi verilmesinin önemini bir kez daha anlamış olduk. Böylesi zihinlerin yetişmesini engellemek bir anlamda bizlerin görevidir. Din herkesin ihtiyacıdır. Ancak doğru din ve ahlak eğitimi verilmezse, alanı boş bulanlar istediği gibi evlatlarımıza eğitim verebiliyorlar. O yüzden Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız bu protokol gerçekten büyük önem taşıyor. Ben emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

PROJE ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son 5 yıllık strateji planında üç temel hedefinin bulunduğuna işaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise bunlardan bir tanesinin de eğitim kalitesinin yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Yapılan protokolün de stratejik plandaki kapasitenin ve kalitenin arttırılmasına dönük bir çalışma olarak değerlendiren İl Müdürü Veli Sarıkaya, “Din ve ahlak eğitimi konusunda Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü çok kapsamlı çalışmalar var. Bizim bu protokol kapsamında yapacağımız çalışmalar da bakanlığın yaptığı çalışmalarını destekleyici mahiyette olacaktır. Özellikle İlahiyat Fakültesi son sınıf veya üçüncü sınıf öğrencilerinin mesleki ve uygulama becerilerinin geliştirilmesine yönelik de atölye imkânı sağlamış olacağız. Müdürlüğümüz uluslararası çapta akran eğitimleri projesini sürdürüyor. Bugün imzaladığımız bu protokolü yürüttüğümüz proje kapsamında değerlendirecek ve çalışmalarımızı o doğrultuda sürdüreceğiz. Yani imam hatip lisesinde okuyan çocuklarımız, ilahiyat fakültelerinde okuyan çocuklar ile yaşları birbirine yakın olduğu için bir tür akran eğitimi de almış sayılacaklar. Ben bu projenin çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin de protokolün imzalanması konusunda gösterdikleri hassasiyet ve işbirliği için Üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Protokol kapsamında ayrıca; akademisyenlerin ve öğretmenlerin tecrübe paylaşımı, öğretmenlerin meslekî ve akademik gelişimlerine katkı verilmesi, fakülte öğrencilerinin öğretmenlik uygulamalarına katkı sağlanması, din eğitimi ve öğretiminde ortak aklın verilerinden yararlanılması amaçlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER