Sağlık

Ege’nin kalbi onlara emanet

Kalp sağlığı alanında ege bölgesi başta olmak üzere türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan medicana ınternational izmir hastanesi, sunduğu çeşitli tedavilerle ege’nin nabzını tutuyor. Yetişkin ve çocuklara yönelik hem kardiyoloji hem de kalp-damar cerrahisi alanında güçlü bir ekibi olan medicana izmir hastanesi hekimleri, 10-16 nisan kalp haftası’nda kalp sağlığına dikkati çekti.

Ege’nin kalbi onlara emanet
12-04-2024 11:13

Kalp sağlığı alanında Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Medicana International İzmir Hastanesi, sunduğu çeşitli tedavilerle Ege’nin nabzını tutuyor. Yetişkin ve çocuklara yönelik hem kardiyoloji hem de kalp-damar cerrahisi alanında güçlü bir ekibi olan Medicana İzmir Hastanesi hekimleri, 10-16 Nisan Kalp Haftası’nda kalp sağlığına dikkati çekti.


Dünyada her yıl, yaklaşık 17 milyon kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp sağlığına dikkati çekmek için 10-16 Nisan tarihleri arasında her yıl çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Medicana International Sağlık Grubu Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları da bu konuda farkındalık oluşturmak için bilgilendirmede bulundular.


Medicana International İzmir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Dilek Aslanca, kalp sağlığı alanında önemli merkezlerden biri olan Medicana İzmir’in robotik kalp cerrahisi, sanal anjiyo gibi özel tedavilerle yetişkin ve çocuk hastalara yönelik olarak hem kardiyoloji hem de kalp-damar cerrahisi alanında hizmet verdiklerini söyledi. Alanında deneyimli hekimlerle güçlü bir ekibi olan Medicana İzmir Hastanesi’nin yanı sıra Medicana Çeşme’de de kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahi branşlarında hizmet verdiklerini belirten Aslanca, “İzmir’deki tam teşekküllü hastanemizde kalp ve damar sağlığına yönelik tüm tedavileri sunuyoruz. Ayrıca yaz döneminde nüfusu 2 milyona ulaşan Çeşme’deki Tıp Merkemiz’de acil durumlarda, hastaya ilk müdahaleyi yapıyor, ileri tetkik ve tedavi gerekirse, Medicana İzmir Hastanesi’ne ambulansla sevk ederek, hastaların sağlıklarına kavuşmalarını sağlıyoruz” dedi. “40 yaş üstündekiler yılda bir kalp muayenesi olmalı”


Medicana International İzmir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. İstemihan Tengiz, 40 yaşını aşkın bireylerde yıllık rutin kardiyoloji kontrolünün önemine dikkati çekerek, “Bunun dışında çarpıntı, baskı tarzında göğüs ağrısı, nefes darlığı gibi şikayetler olduğunda mutlaka bir kardiyoloji uzmanına gidip gerekli tetkiklerin yaptırılması gerekir. Sağlıklı bir kalp için haftada en az 5 gün hafif tempolu 45 dakika düzenli egzersiz yapılması tavsiye edilir. Sigara kullanıyorsanız mutlaka bırakmalısınız, hatta sigaralı ortamdan uzak durmanız gerekir. Sağlıklı beslenme yine kalp sağlığı açısından çok önemli olup, özellikle Akdeniz tipi beslenilmeli ve tuz tüketimine dikkat edilmelidir. Kan basıncı, kan şekeri ve kolesterol gibi değerler düzenli ölçtürülmeli, bu konuda hekimlerin önerdiği tedaviye uyulmalıdır. Stresten uzak bir hayatı benimsemeli ve günde yaklaşık 8 saat uyku uyumalısınız” diye konuştu. “Kalp krizinde ilk 90 dakika kritik”


Kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin büyük kısmının sigara kullanımı, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam gibi kontrol edilebilen ve önlenebilen risk faktörlerine bağlı olduğunu belirten Medicana İzmir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr.Abdi Sağcan “Kalp hastalıklarında erken tanı ve tedavi hayat kurtarıcıdır. Özellikle kalp krizinde ilk 90 dakika çok önemlidir. Bu nedenle hiç bir göğüs ağrısı ihmal edilmemelidir. Ağrı başladıktan sonra, hızla en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması ve müdahalenin başlaması kalp kasında oluşacak hasarı en aza indirmektedir” diye konuştu.


Prof. Dr. Sağcan, Medicana İzmir Kardiyoloji Bölümü’nde uygulanan tedavileri şöyle özetledi: “Koroner anjiyografi, koroner damara balon ve stent uygulama işlemleri, etraf damar tıkanıklıklarına müdahale, tüm kalp pili çeşitlerinin takılması, aort darlığında damardan ulaşılarak kapak takılması (TAVI), uygun kalp deliklerinin ameliyatsız kapatılması, ritm bozukluğu olgularında elektrofizyolojik çalışma ve ablasyon (yakma) işlemlerini yapıyoruz. Ayrıca, koroner yoğun bakım ve servislerde kalp hastalarına tıbbi hizmet sunuyor, polikliniğimizde takip, tedavi ve erken tanıya yönelik kontroller gerçekleştiriyoruz.” Robot teknolojisi ile kalp ameliyatı


Medicana International İzmir Hastanesi’nde robotik kalp cerrahisinin uygulanabildiği kalp hastalıkları ile ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Suat Büket, “Mitral ve triküspit kapak hastalıklarının tamirinde ya da değiştirilmesinde, kalp ritm bozukluklarına neden olan atriyal fibrilasyon, dondurma da denilen kriyoablasyon tedavisinde robotik kalp cerrahisi sık başvurduğumuz yöntemlerden. Bunlara ek olarak koroner arter cerrahisinde, miksoma denilen kalp içi tümörlerinin tedavisinde, doğuştan olan kalp deliklerinin tedavisinde de robotik cerrahiyi kullanabiliyoruz” cümlelerini aktardı.


Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları, Prof. Dr. İsa Durmaz, Prof. Dr. Suat Büket, Doç. Dr. Mehmet Fatih Ayık, Op. Dr. Arzum Kale, Op. Dr. Makbule Kesici, Op. Dr. Ulusal Coşkun ve Op. Dr. Yılmaz Deniz’in hizmet verdiği Medicana International İzmir Hastanesi’nin Kardiyoloji Ekibinde de Prof. Dr. Abdi Sağcan, Prof. Dr. İstemihan Tengiz, Doç. Dr. Akar Yılmaz, Uzm. Dr. Ali Veysel Uluğ, Uzm. Dr. Deniz Çırgamış, Uzm. Dr. Mustafa Gönençer ve Uzm. Dr. Selma Akdeniz Oskay yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER