Gündem

FETÖ'nün himmet davasında sanıklar Fetullah Gülen'i tanımadı

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans desteği sağladığı ileri sürülen İzgün Gıda Turizm Taşımacılık Temizlik Güvenlik ve Mobilya Sanayi Ticaret A.Ş. ile ilgili davada sanıklar Fetullah Gülen'i tanımadıklarını iddia etti.

FETÖ'nün himmet davasında sanıklar Fetullah Gülen'i tanımadı
09-09-2016 14:18

Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 gün süren ve FETÖ/PDY'ye finans desteği sağladığı ileri sürülen İzgün Gıda Turizm Taşımacılık Temizlik Güvenlik ve Mobilya Sanayi Ticaret A.Ş. ile ilgili 4’ü tutuklu 43 sanığın yargılanmasına başlandı. FETÖ/PDY mensuplarınca 'kurban, himmet, burs ve zekat' adı altında kayıt dışı toplanan paralarla kurularak finanse edilen şirkete örgütün 'il sorumlusu' tarafından yönetim kurulunun üstünde bir yetkilinin atandığı, firmanın önemli mevkilerine, muhasebe ve satın alma gibi birimlerine örgüt mensuplarının getirildiği iddia ediliyor. Örgüt üyelerince vatandaşlardan çeşitli isimler altında toplanan para ve çekler ile İzgün A.Ş. tarafından elde edilen kayıt dışı haksız kazancın bir kısmının bankacılık sistemi kullanılmadan toplandığı açıklandı. Ayrıca FETÖ/PDY'nin çeşitli hücrelerince vatandaşlardan toplanan 'himmet, zekat, burs, kurban' paralarının çeşitli et ve besicilik firmalarına, kurban bayramlarından önce yanıltıcı kayıt dışı ödendiği anlaşıldı. Duruşmaya sanıklar ve müştekiler ile birlikte avukatları katıldı. 4 gün süren duruşmada sanıklar savunmalarını yaptı.

“GÜNLÜK 20 BİN YEMEK DAĞITIMINA ULAŞTIK”
Mahkemede konuşan şirketin yönetim kurulu başkanı Muhittin Serdar D., “2006 yılında yaklaşık 60 bin lira karşılığında şirketin yüzde 3 veya 4’lük payını aldım. İlk olağan genel kurulda ise yönetim kurulu başkanlığına seçildim. Şirketi aldığımız Dikkaldırım Mahallesi’nde küçük bir atölyeydi. O tarihte günlük 5 bin yemek üretimi vardı. El koyulduğumuz tarihte ise, günlük 20 bin yemek dağıtımına ulaşmıştık. Genelde devlet ve özel okullara yemek veriyorduk. 2008 yılında Yeşil Konak Restaurantı satın aldık. 2010 yılından itibaren şarküteri açtık. 2015 yılında şarküteri sayımız 3 oldu. 2012 yılında ise, şirkette ortak sayımız 5’e düştü. 2015’deki ihbar olayının ardından küçülmeye başladık. Eski rakamlara düştük. Yeşil Konak Restuarantı satıp, kredi borcunu kapattık” dedi.

Himmet topladıklarını yalanlayan Muhittin Serdar D., “Kurbanlıklarla alakalı para toplama konusu doğru değil. Kurban parası yada çek almadık. Cansun S. ile de tanışmadım. Kendisini medyadan gördüm. Ayrıca Uğur E. isimli genel müdürümüzün komşusudur. Bizim şirketimizin FETÖ terör örgütü tarafından yönetildiği iddialarına katılmıyorum. Haftada 1 yönetim kurulu, ayda 1 de daha geniş kapsamlı toplantı yapardık. Şirketimizde 350 kişi çalışıyordu” diye konuştu.
FETÖ’nün faaliyetleri kapsamında yurt dışına çıkmadığını anlatan Muhittin Serdar D., “Kurban ya da burs paralarıyla şirketin bir alakası yoktur. Benim bilgim veya talimatımla örgüte para istenmedi” şeklinde konuştu.

Müştekiler ise “2013 yılı öncesinde bizden hayır ve kurbanlık için maddi yardım taleplerinde bulundular. Biz de Allah rızası için kendilerine çek ve para verdik. 2013 yılından sonra bizden para isteyen olmadı” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, halen hakkında tutuklama kararı bulunan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Bursa İl İmamı Cansun S.’nin yakalama müzekkeresinin beklenmesine, İzgün Gıda Turizm Taşımacılık Temizlik Güvenlik ve Mobilya Sanayi Ticaret A.Ş.’de ele geçirilen ajandanın incelenmesine, eksik evrakların tamamlanmasına, tutuklu sanıkların tutuklu hallerinin devamına, gelmeyen müştekilerin zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER