Bursa

Gökçadır: Fark yaratan mühendisler olun

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, BTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine deneyimlerini aktardı. Gökçadır, “Bir alanda mutlaka uzmanlaşın. Uzmanlaşırsanız farklılaşırsınız. İş aramazsınız, iş sizi bulur” dedi.

Gökçadır: Fark yaratan mühendisler olun
17-01-2017 18:25

BURSA- İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), BTÜ işbirligiyle düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğine İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır katıldı. İMSİAD’ın sektörün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla sektörde faaliyet gösteren dinamiklerin bir araya gelmesiyle kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Gökçadır, “Amacımız bu birlik ve beraberliğin gücünden faydalanarak sektörü geliştirmek, kaliteli yapıları inşa ederek gelecek nesillerin uygun şartlarda ve uygun yapılarda yaşamasını sağlamak, mesleki imaj sorununu çözmek ve muhatap olduğumuz kamu kuruluşlarının mevcut yönetmelik farklılıklarını ortak bir alanda toplayarak zıtlıkları giderilmek” dedi.

TÜRK EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ: İNŞAAT

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olduğunu dile getiren Gökçadır, “Bir ev yaparsınız ve bu 200’ün üzerinde sektörü harekete geçirir. Yeni bir ev demek, perdesi, kapısı, prizi, dolabı... 23 bin kalem ürün ihtiyacı demek. Gelişmekte olan tüm ülkelerde inşaat sektörü vazgeçilmezdir. Bu nedenle içinde bulunduğunuz sektörün kıymetini bilin” İfadelerini kullandı.

DEPREMLER SADECE CAN ALMIYOR

Türkiye’deki deprem gerçeğine değinen Gökçadır, şöyle devam etti: “Deprem maalesef mesleğimizin bir parçası. Türkiye topraklarının yüzde 93’ü birinci derece deprem bölgesi. Sanayi tesislerimizin yüzde 98’i deprem bölgelerinde yer alıyor. Her yıl Gayri Safi Milli Hasılanın yüzde 3’ü doğal afetler nedeniyle meydana gelen hasarların onarımı için kullanılmakta. Daha sağlam yapılar inşa ederek bu parayı başka yatırımlara aktarmayı düşünmemiz gerekiyor. Ülkemizde 1900 yılından bu yana 571 bin bina yıkılmış, 93 bin 107 insanımızı yitirmişiz. Depremler sadece can almıyor. Bursa’da 26 sanayi bölgemiz var. Bu bölgelerde ordumuza, uluslararası ordulara malzeme üretecek yetişmiş iş gücümüz ve gelişkin tesislerimiz var. Bir deprem sonucu bu iş gücünün yok olması ülke ekonomisine onarması yıllar alacak zarar verecektir. Bu nedenle bu bilinç ve sorumlulukla kaliteli konut, fabrika ve iş merkezlerinin yükselmesi için ön ayak olmalıyız.”

FARK YARATAN MÜHENDİSLER OLUN

Gökçadır, seminerin son bölümünde öğrencilere mesleki deneyimlerini aktardı. İnşaat mühendisliğinin son derece zevkli bir meslek olduğunu belirten Gökçadır, şunları sıraladı: “Mesleğinizi sevin. Sevmediğiniz bir işte başarılı olma şansınız yok. Mutlaka sosyal projelerde yer alın. Bu davranış, hem gönlünüzü hem çevrenizi genişletir. Bir alanda mutlaka uzmanlaşın. Uzmanlaşırsanız farklılaşırsınız. İş aramazsınız, iş sizi bulur. Bilgiyi vicdanınız ve aklınızla tartmadan kabul etmeyin. Düşünüp araştırmadan acele karar vermeyin. İmkânınız varsa mutlaka dünyayı gezin farklı ülkeler görmeye çalışın. Gittiğiniz ülkelerde gördüklerinizi ülkemizde nasıl daha iyi bir şekilde uygulayabileceğinizi düşünün. Mutlaka şantiye görün ve buradan tecrübe edinin çünkü uygulamayı bilmeden başarılı projeler üretemezsiniz. Araştırma ve geliştirmeye çok önem verin. Mühendis sürekli geliştiren ve fark yaratandır. Sizler de fark yaratan mühendisler olun” dedi.

Seminerin sonunda BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Başkanı Doç. Dr. İlker Fatih Kara, Gökçadır’a teşekkür plaketi takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER