Otonom arabalar, yakın geleceğin önemli cihazları olarak gözüküyor. Ancak şarjları uzun süre dayanmazsa, bu halde pek işe yarayacakları söylenemez. Bu anlamda Google bu sorunu "rezonant manyetik endüksiyon" olarak tanımlanan ve yollarda kurulacak olan kanalizasyon kapağı tarzı ileticileri kullanarak araçları şarj edebilecek bir sistem aracılığı ile çözmeyi planlıyor.
Sürücüsüz otomobillerin gelişimi konusunda iyi bir mesafe kateden ve sürekli olarak otomobilinin gelişmesi için yeni teknolojilerin peşinde olan Google, şimdi de kablosuz şarj teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor.
FCC’de görülen bilgilere göre Google’ın otomobilleri gelecekte şarj olabilmek için kabloya ihtiyaç duymayacak. Bunun yerine yollara veya park alanlarına yerleştirilecek olan özel plakalar sayesinde otomobili giderken veya dururken şarj etmek mümkün olacak.
Google’ın Hevo Power ve Momentum Dynamics ile ortaklığa giderek geliştirdiği teknolojiyi yakın zamanda Mountain View’daki merkezde test etmeye başlacağı ifade ediliyor. Teknolojinin tam manasıyla ne zaman hazır hale geleceği ise şimdilik belli değil.