Gündem

Hatice Nine’nin hayallerini Milas Belediyesi yıktı

MUĞLA’NIN GELENEK VE GÖRENEKLERİNE EN BAĞLI KÖYLERİNDEN BİRİ OLAN ÇOMAKDAĞ’DA YAŞAYAN VE GEÇİMİNİ ORGANİK ÜRÜNLER SATARAK KAZANAN 66 YAŞINDAKİ HATİCE YILMAZ’IN HAYALLERİ MİLAS BELEDİYESİ TARAFINDAN EVİNE GÖNDERİLEN YAKLAŞIK 19 BİN LİRALIK BORÇ YAZISI İLE YIKILDI.

Hatice Nine’nin hayallerini Milas Belediyesi yıktı
10-03-2023 14:37

Muğla’nın gelenek ve göreneklerine en bağlı köylerinden biri olan Çomakdağ’da yaşayan ve geçimini organik ürünler satarak kazanan 66 yaşındaki Hatice Nine’nin hayalleri Milas Belediyesi tarafından evine gönderilen yaklaşık 19 bin liralık borç yazısı ile yıkıldı. Belediye’nin tutumu yüzünden artık Milas’ta tezgah açmayı bırakmak zorunda kalan yaşlı kadın şimdi Muğla’da sokak sokak dolaşıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor.


Ekmeğini, köyünde ürettiği organik ürünleri satarak kazandığını belirten 66 yaşındaki Hatice Yılmaz, Milas Belediyesi’nin köye gönderdiği faizi ile birlikte yaklaşık 19 bin liralık ceza yazısı nedeniyle ne yapacağına şaşırdığını belirterek, artık Milas’a girmeyi korktuğunu söyledi. Milas Belediyesi’nin kestiği ceza yüzünden artık rızkını Muğla merkez Menteşe’de her hafta kurulan semt pazarında aradığını ve isminin Hatice Yılmaz olduğunu belirten yaşlı kadın, “Yıllarca çalışıp didindim. Milas’ta daimi müşterilerim vardı. Kendi üretimim olan zeytin ve zeytinyağları ile dağlardan topladığım kekik, defneyaprağı gibi şeyleri satıyordum. Milas Belediyesi’nden sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı anaparası 13 bin lira faizi ile birlikte yaklaşık 19 bin liralık ceza yazısı geldi. Ne ödeyecek durumdayım, ne de bir daha Milas’a girecek halim kaldı. Artık rızkımı Muğla Menteşe’de arıyorum. Gelen ceza kazandığım paradan daha fazla. Ben bu cezayı nasıl ödeyeyim” diyerek yaşadıklarına sitem etti.


Muğlalılar yardımcı oluyor


İlerleyen yaşına rağmen ekmek peşinde koşan yaşlı kadına saygı duyup yardımcı olan Muğla esnafı ise Hatice Nine’ye ürünlerini daha rahat satması için el arabası tahsis ediyor. Çocukluğundan bu yana çalışmayı düstur edindiğini üretip kazanmanın çok önemli olduğunu belirten Hatice Nine, “Çalışmak aynı zamanda sağlıktır. Ömrüm çalışmakla geçti. Çalışmam sayesinde sağlıklı olduğumu düşünüyorum. Köyden Milas’a inip çalışıyordum ama Milas Belediyesi’nin tutumu nedeniyle artık Milas’a girecek halim kalmadı” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER