Asayiş

İş adamı Rafet Özsoy'a silahlı saldırı

Küçükçamlıca'daki Şahsuvaroğlu Villaları'nda İşadamı Rafet Özsoy, vuruldu.

İş adamı Rafet Özsoy'a silahlı saldırı
07-01-2016 17:40

Üsküdar'da silahlı saldırıya uğrayan işadamı Rafet Özsoy kaldırıldığı hastanede kaybetti. 
 
Özsoy İnşaat firmasının sahibi Rafet Özsoy, Üsküdar Çilehane Caddesi üzerinde bulunan şirketin içinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs olay yerinde kaçtı. Özel bir araçla hastaneye kaldırılan Rafet Özsoy yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Rafet Özsoy'u vuran kişi, müteahit Necati Yıldırım çıktı. Yıldırım, polise teslim oldu. İlk ifadesinde "Alacağım vardı, vermedi" dedi.Rafet Özsoy, AKM için 2009'da yapılan yenileme ihalesini kazanmıştı.
 
  
İŞADAMI ÖZSOY’UN ÖLDÜRÜLMESİNİN NEDENİ 2 MİLYON 700 BİN LİRA BORÇ

Üsküdar’da işadamı Rafet Özsoy’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili detaylar belli oldu. Samsun’da hafriyat şirketi sahibi olan Necati Yıldırım, olaydan yaklaşık 2 saat sonra Üsküdar Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, işadamı Rafet Özsoy’u kendisinin vurduğunu itiraf etti.

Emniyet’ten edinilen bilgiye göre, Rafet Özsoy’dan 2 milyon 700 bin TL alacağı bulunduğunu söyleyen Necati Yıldırım, ön ödeme olarak 600 bin TL’yi almak için Samsun’dan İstanbul’a geldi. Ancak Özsoy kendisine ödeme yapmadı. Bunun üzerine, hafriyat firması sahibi Necati Yıldırım, ruhsatlı silahı ile Özsoy’a 7 el ateş etti. Sırtından yaralanan Rafet Özsoy kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Zanlı Necati Yıldırım’ın, polise teslim olduğu sırada, işadamı Rafet Özsoy’un öldüğünden haberi olmadığı öğrenildi.

AKM İHALESİNİ ALMIŞTI
 
Rafet Özsoy, 2009 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yenilenme ihalesini kazanan Özsoy İnşaat'ın başında bulunuyor.
 
Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, yenileme projesinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle AKM yenileme ihalesinin iptali istemiyle dava açmıştı. İstanbul 9’uncu İdare Mahkemesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak değişiklikleri içeren projeyi, ‘Yapının tarihi kimliği ve özgün konumunu korumadığı’ gerekçesiyle iptal etmişti.
 
Özsoy İnşaat’ın kökleri 1948 yılında baba Ahmet Özsoy’un Safranbolu’ya katırlarla nakliyesini yaptığı yumurta ve pestil ticaretiyle başladı. 1960’larda zahire ve bakkaliyecilik, karayolu nakliyeciliği 1970’lerde ağaç sanayiinde imalatçılık ve inşaat taahhüt işleri başladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER