Bursa

İyilikte yarışan liseli kız öğrenciler

Bursa'da Gülneva Gençlik Merkezi Derneği tarafından düzenlenen 1. İyilik Olimpiyatı kapsamında iyilikte yarışan liseli kız öğrenciler toplamda 10 bin kişiye ulaşıp, 2 bin kişiye Peygamber Efendimiz'i (sas) anlattılar, kapı kapı dolaşıp 2 bin 669 adet kitap, 9 katarakt ameliyatı, 1000 kilo mavi kapak, 275 oyuncak topladılar, 29 kişiye Kur'an-ı Kerim öğretip bir de engelli parkı projesine imza attı

 İyilikte yarışan liseli kız öğrenciler
30-05-2015 14:20

Dünyanın dört bir tarafındaki mağdur ve mazlumlar için 'ne yapabilirim?' diye kafa yoran liseli öğrenciler, birlik olup ihtiyaç sahiplerine erzak paketleri, çocuklara oyuncak bulurken, Afrika'daki katarakt hastalarını ameliyat ettirerek görmelerini sağladı. Bursa'da Gülneva Gençlik Merkezi Derneği tarafından düzenlenen 1. İyilik Olimpiyatı kapsamında iyilikte yarışan liseli kız öğrenciler toplamda 10 bin kişiye ulaşıp, 2 bin kişiye Peygamber Efendimiz'i (sas) anlattılar. Kapı kapı dolaşıp 2 bin 669 adet kitap, 9 katarakt ameliyatı, 1000 kilo mavi kapak, 275 oyuncak topladılar, 29 kişiye Kur'an-ı Kerim öğretip bir de engelli parkı projesine imza attılar.

Gülneva Gençlik Merkezi Derneği'nin bu sene 'Hayal et, yardım et, mutlu et' sloganıyla düzenlediği '1. İyilik Olimpiyatı' adlı yarışmanın finali Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Bademli Kampüsü'nde yapıldı. Şehir genelindeki 60 liseden 85 proje, dereceye girmek için yarıştı. 'Pusulam ol', 'Kardeşlik adımları' ve 'Kitapsa evet' kategorisinde finale akalan Bursa Anadolu Lisesi NKG (Neşeli Kitaplar Grubu), kapı kapı dolaşılıp toplanan 2 bin 300 kitabı 5 okulun kütüphanesine bağışladı. 'Kardeşlik adımları' kategorisinde yarışan Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Okay İmam Hatip Lisesi'nden Esselam Grubu ise 3 yardıma muhtaç aileye erzak yardımı, Afrika'da 2 katarakt ameliyatı yaptırıp, yurt içi ve yurt dışındaki yetimhanede kalan öğrencilere maddi destek sağladılar. İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Nene Hatun'un Torunları Grubu da 'Pusulam ol' kategorisinde İnegöl'e 23 yaş üzerindeki engellilerin yararlanabileceği engelli parkı yapım projesiyle yarıştı.

Eğitimcilerden oluşan 6 kişilik jüri üyelerinin büyük bir hassasiyet içerisinde katip ettiği yarışmada duygusal anlar da yaşandı. Sahnede vesile oldukları iyilikleri anlatan öğrenciler, salondaki velilerini gözyaşlarına boğuldular. Final programına İnegöl'e ilk engelli parkını kazandıran grubun beraberinde gelen zihinsel engelli çocukların gösterileri ve Kafkas dansları damgasını vurdu. Gülneva Gençlik Merkezi Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Dilber Çakmak, şunları kaydetti: "Bu sene dernek olarak iyilik olimpiyatının birincisini yapıyoruz. Farklı kategorilerinde öğrencilerimiz iyilik için yarıştılar. Çocukların yaptıkları yardımlar arasında kapı kapı gezip topladıkları kitapları okullara dağıtmak var, engelli parkı açmak var, proje kapsamında 10 bin kişiye ulaşıldı. Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatı bu kişilere anlatıldı, katarakt ameliyatları yapıldı, kitap okuma seminerleri yapıldı. Umarım geleneksel hale getirip genişleterek Bursa'da bu yarışmaları devam ettiririz."

KAPI KAPI GEZİP İYİLİK ANLATIP, DESTEK ARADILAR

Esselam Grubu'ndan Esra Taçkın, yaptıkları çalışmayı şöyle anlattı: "Katarakt hastalarını temsil etmek için gözlerimizi kapattık. O kardeşlerimizin de gözleri kapalı. Sadece salonda gözlerimizi kapattık. Sadece bizimkisi şimdilik ama onlarınki biz el uzatmasaydık ömür boyu olacaktı. Biz, görmeyen gözlerinin açılmasına vesile olduk. Sadece katarakt ameliyatı ile kalmadık, üç aileye erzak hazırladık. Bu üç aileden bir kardeşimiz okula gitmiyordu, onun okula dönüşmesini başardık."

Nene Hatun'un Torunları Grubu'ndan Elif Bayraktar ise şunları söyledi: "Arkadaşlarımızla bu yarışmaya katılmak istedik. İnegöl'de engellilere yönelik proje geliştirmek istedik. Engelliler parkı yapmak istedik. 23 yaş üzeri engelliler okuluna park yaptırıyoruz. Projemiz 23 bin liraya mal oluyor. Hayır severlerin desteği bu parkı yapıyoruz. İnegöl'de gerçekten engelliler için adım atılması gerekiyordu. Onları sosyal yaşamda, parklarda göremiyoruz. Türkiye'de her 9 kişiden biri engelli ama çevremizde neden 9 kişiden biri engelli değil, biz de onları sosyal aktivitelere katmak istedik. Bu yüzden projeye başladık."

Neşeli Kitaplar Grubu'ndan Berna Nilay Ülker de şunları ifade etti: "Kapı kapı dolaşıp kitap yardımında bulunmalarını istedik yayınevlerinden. Topladığımız kitapları 5 okul kütüphanesine teslim ettik. Okullardaki öğrenciler çok mutlu oldular. Projeye adım atarken şunu düşündük; okumanın en değerli şey olduğunu, okumazsak cahil bir geleceğimiz olacağını, geleceğimizi güzelleştirirsek tüm problemlerimize çözüm olacağını."

1. İyilik Olimpiyatı'nın Şampiyonu 'Engelli parkı' projesiyle İnegöl Nene Hatun Kız Meslek Lisesi'nden Nene Hatun'un Torunları Grubu oldu. Nida Ünel, Elif Bayraktar, Kader Büyük ve Kevser Şen şampiyonluğun tadını çıkardı. Şampiyonu öğrenmek için sahneye çıkan tüm finalist öğrenciler; Beyza Mazlum, Dilara Demir, Öykü Çeliker, Nilay Ülker, Eda Dinç, Nida Dinç, Esra Taçkın ve Selin Atık Nene Hatun'un Torunları Grubu'nu tebrik ettiler.

Tüm finalist öğrencilerine 400'er liralık hediye çeki verilirken birinci takım öğrencilerine 600'er liralık alışveriş çeki hediye edildi. Kutlu Doğum etkinliği düzenleyerek 2 bin kişiye Efendimiz'in (sas) anlatılmasına vesile olan Hürriyet Anadolu Lisesi'nden 'Efendimizin Gülleri grubu' ile tasarladıkları çevreci projeyi sponsor bulamadıkları için hayata geçiremeyen Bursa Anadolu Erkek Lisesi'nden Bel'li Çevreciler Grubu öğrencilerine jüri özel ödülü takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER