Yaşam

Kastamonu Üniversitesi’nde “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2” projesi başladı

Kastamonu üniversitesi’nde, tübitak 4004 doğa eğitimi ve bilim okulları destekleme programı kapsamında desteklenen, “iklimin geleceği: Geleceğin iklimi 2” başlıklı proje başladı.

Kastamonu Üniversitesi’nde “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2” projesi başladı
19-08-2024 15:34

Kastamonu Üniversitesi’nde, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen, “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2” başlıklı proje başladı.


Kastamonu Üniversitesi tarafından TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2” başlıklı proje desteklemeye hak kazandı. Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi Berkan Güngör’ün projenin yürütücülüğünü yaptığı projenin açılış dersi, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün’ün “İklim Değişikliği, Doğa ve Türkiye” başlıklı sunumuyla başladı.


Prof. Dr. Yenigün, iklim değişikliğinin küresel ve yerel düzeydeki etkilerini kapsamlı bir şekilde ele aldı. Özellikle Türkiye’nin bu konudaki stratejileri ve önlemleri hakkında detaylı bilgiler veren Yenigün, katılımcılara iklim değişikliğine karşı alınabilecek bireysel ve toplumsal önlemler konusunda önemli mesajlar verdi. Sunum, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.


Toplamda 10 gün sürecek olan proje boyunca, katılımcılara iklim değişikliği, çevre bilinci ve doğa eğitimi konularında derinlemesine bilgi sağlanacak. Bu kapsamda 12 farklı atölye çalışması düzenlenecek ve toplamda 40 saatlik bir eğitim programı uygulanacak. Atölyelerde, iklim değişikliğinin bilimsel temelleri, çevresel etkiler ve sürdürülebilirlik konuları ele alınacak. Ayrıca, projenin en önemli bileşenlerinden biri olan bilimsel geziler sayesinde, katılımcılar, doğrudan doğa ile iç içe deneyim kazanacakları 3 farklı saha gezisine katılacak.


Proje, aynı zamanda 3 üniversite, 4 kamu kurumu ve 1 özel kuruluş tarafından da destekleniyor. Ekipte, 4 uzman, 14 eğitmen, 7 rehber ve 1 sağlık personeli yer alıyor. Ekip üyeleri, katılımcıların eğitim sürecinde hem akademik hem de pratik anlamda en iyi şekilde bilgi edinmelerini sağlamayı hedefliyor.


Proje kapsamında ayrıca, bir editöryal kitap yayımlanacak ve bir sergi düzenlenecek. Projenin bilimsel etkisini artırmak amacıyla da iki çalıştay ve iki panel gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra, proje kapsamında bir sempozyum düzenlenecek ve çevresel farkındalığı artırmak amacıyla bir fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.


Projenin sonunda, katılımcıların elde edeceği bilgi ve deneyimlerin, toplumun genelinde çevresel farkındalığın artmasına ve iklim değişikliği ile mücadele konusunda daha güçlü adımlar atılmasına katkıda bulunması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER