Yaşam

Kilis’te Tarımsal Eğitimin başlamasının 179. Yılı coşkuyla kutlandı

Kilis’te tarımsal eğitimin 179. Yılı coşkuyla kutlandı

Kilis’te Tarımsal Eğitimin başlamasının 179. Yılı coşkuyla kutlandı
12-01-2025 10:25

Kilis Ziraat Odası tarafından tarımsal eğitimin 179. yılına özel etkinlik düzenlendi. Türkiye’de tarımsal eğitimin başlamasının 179. yılı kapsamında Kilis’te düzenlenen etkinlikte, ziraat mühendislerinin tarıma ve üretime yaptığı katkılar ön plana çıkarıldı. Etkinlikte konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, ziraat mühendislerinin tarım sektöründeki kritik rolünü vurguladı. Etkinlikte ayrıca ziraat mühendislerinin sadece tarımsal üretim değil, aynı zamanda gıda güvenliğini sağlamak adına yaptığı çalışmalar ele alındı. Üretimin her aşamasında bulunan ziraat mühendislerinin çiftçilerle omuz omuza çalıştığı ve bu iş birliğinin gıda arzının devamlılığını sağladığı belirtildi.


Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, "Çiftçi üretirse ziraat mühendisi her zaman yanındadır. Tohumun toprağa kavuşmasından hasatına, sofralarımıza gelene kadar her aşamada ziraat mühendislerimiz büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Pandemi döneminde paranın değil, üretimin ve gıdanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu süreç bize üretmekten başka bir çaremiz olmadığını gösterdi. Bizler, ziraat mühendisleri olarak her zaman üreticinin yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi. Ziraat mühendislerinin tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için önemini belirten Kilis İl Tarım Müdürü Levent Küçük ise, "Pandemi olsun, savaş olsun, tarım her zaman ön plana çıkıyor. Gıda arzı ve güvenliğini sağlamak için sürekli üretmek zorundayız. Üretim olmadığında hiçbir şeyin anlamı kalmıyor" dedi. Kilis tarımına akademik destek


Etkinlikte bir diğer konuşmayı yapan Gaziantep Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, Kilis’in tarım potansiyelini artırmaya yönelik mesajlar verdi. Şekeroğlu, Kilis zeytinyağının Türkiye’de coğrafi işaret aldığını belirterek, "Ata tohumlarımız bizim en büyük değerimizdir. Onları koruyarak ve geliştirerek tarımsal üretimimizi daha ileriye taşıyabiliriz. Ayrıca, üniversitemizin yeni yönetiminin Kilis tarımına daha fazla destek olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER