Eğitim

KTO Karatay’da ücretsiz ve ödüllü deneme sınavı ile YKS provası yapıldı

Konya ticaret odası (kto) karatay üniversitesi tarafından, geleneksel hale gelen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “konya geneli ücretsiz tyt deneme sınavı”, 17 şubat cumartesi günü gerçekleşti. 5 bin kontenjanın kısa sürede dolduğu sınava, 12. Sınıf öğrencileri ve mezunlar katıldı.

KTO Karatay’da ücretsiz ve ödüllü deneme sınavı ile YKS provası yapıldı
17-02-2024 13:34

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından, geleneksel hale gelen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “Konya Geneli Ücretsiz TYT Deneme Sınavı” bugün yapıldı. 5 bin kontenjanın kısa sürede dolduğu sınava, 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar katıldı.


KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde, geleneksel hale gelen ve bu yıl yedincisi düzenlenen ücretsiz, ödüllü Konya Geneli Temel Yeterlilik Testi (TYT) Deneme Sınavı yapıldı. Yaz ayında gerçekleşecek olan TYT sınavı öncesinde düzenlenen deneme sınavı, saat 10.15’te başladı. Öğrencilerin, sınav stresini ve kaygıyı en aza indirmesi ve gerçek bir sınav deneyimi yaşaması amaçlanan deneme sınavı esnasında veliler, “Aile ile Birlikte Başarmak” konulu konferansa katıldı. TYT deneme sınavı uygulaması, Konya merkez ile ilçelerden gelen 12. sınıf ve lise mezunu öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Gerçek zamanlı deneme sınavı uygulaması öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Sınırlı tutulan kontenjanlar kısa sürede doldu. 80 derslikte 200 görevli eşliğinde gerçekleşen sınava 5 bin öğrenci katıldı. “YKS’de aile ile birlikte başarmanın önemi, velilere yol gösterici oldu”


Öğrenciler deneme sınavıyla YKS provası yaparken, veliler de “Aile ile Birlikte Başarmak” konulu konferansla, KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Hatice Yalçın ile bir araya geldi. Konferansta, öğrencilerin içinde bulunduğu bu dönemde ilgiye ve desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını anlatan Doç. Dr. Hatice Yalçın, sınav sürecinde öğrencilerin en büyük desteği ailelerinden aldıklarının altını çizdi. Velilere çocuklarının kaygılarını azaltarak motivasyonlarını yükseltmelerinin, YKS’de başarmanın en büyük faktörü olduğunu vurguladı. Sınav sürecindeki öğrencilerin motivasyonunda ailenin öneminin anlatıldığı konferans, velilerin yoğun ilgisi ile sona erdi. “Kendilerini denedikleri, ölçebildikleri bir sınav oldu”


KTO Karatay Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Mehmet Özçelik, bu yıl yapılan sınavın öğrenciler için ödüllü olduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 5 bin öğrencimiz sınava katılım sağladı. Başvurularımız son başvuru zamanından önce sona erdi ve yoğun bir talep ile karşı karşıya kaldık. Bu sınav öğrencilerimizin YKS öncesinde, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı öncesinde kendilerini denedikleri, ölçebildikleri bir sınav oldu. Eş zamanlı olarak hem burada sınavımız yapılıyorken aynı zamanda anne babalara yönelik YKS ile alakalı ‘Birlikte Başarmak’ konulu bir seminerimiz var. Doç. Dr. Hatice Yalçın hocamız konuyla ilgili bir seminer veriyor. Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi olarak YKS sürecinde öğrencilerimiz destekliyoruz. Gerek yarı tatil döneminde kendilerine kamp oluşturarak rahat bir ortamda ders çalışmalarını sağlamıştık. Şimdi öğrenciler TYT konularını bitirdiler. Bu sınavla da gerçek bir deneyim yaşayarak artık sınav hazırlıklarını bir nevi gerçekleştirmiş oluyorlar” dedi. "Deneme sınavları ile YKS’ye kendilerini hazır etmeleri gerekiyor"


Sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mehmet Özçelik, “Öğrencilerimizin artık ders içeriklerini yavaştan toparlamaları ve sonlandırmaları gerekiyor. TYT tarafı artık bu noktada halledilmesi gerekiyor. Bununla birlikte alan bilgisinde de son dokunuşları tamamlamak gerekiyor. Bu süreçte biraz daha artık konu tekrarları, deneme sınavları ile YKS’ye kendilerini hazır etmeleri gerekiyor. Öğrencilerimiz son düzlükte. Disiplinli, sıkı ve kontrollü bir şekilde başarıya da ulaşabileceklerini umut ediyoruz” şeklinde konuştu. “Sınava birlikte hazırlanmaları gerektiğini tavsiye edebiliriz”


Mehmet Özçelik, ailelere ise sınav sürecinde öğrencilerin her daim yanında olmaları gerektiğini anlatarak, “Öğrencilerimiz bu süreçte hem öğrenimleri devam ediyor hem de okullarına devam ediyor. Diğer taraftan ise özel öğretim kursları ile sınav sürecini takviye etmeye çalışıyorlar. Eve döndüklerinde de yine ders çalışıyorlar. Bir öğrencinin günlük 24 saatlik yaşamlarını ciddi bir kısmında sınav var. Ailelerin de belirli hususlarda öğrencilere anlayış göstermeleri gerekiyor. Çocuklar elbette çeşitli duygusal boşluklar yaşayabilir. Sınav stresini yönetmede zorluklar yaşayabilirler. Bu konuda da ailelere kritik görev düşüyor. Öğrencileri bir miktar anlayarak onları doğrudan baskılamadan rahatlatarak sınava birlikte hazırlanmaları gerektiğini tavsiye edebiliriz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER