657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 102. maddesine göre devlet memurlarının yıllık izin kullanım sürelerini sıralayan Kurt, "Hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yirmi gün. Hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gün" olduğunu hatırlattı.
Kurt, memurların yıllık izin kullanımının nasıl olması gerektiğini ayrıntılarıyla ele aldı.
"Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer" diyen Kurt'un Star Gazetesi'ndeki yazısına taşıdığı ilginç detay ve önerileri şöyle:
"MEMURUN KULLANILMAYAN İZNİ YANIYOR
Memurların işçiler gibi birikmiş izinlerini kullanma hakları yok. Memurlar, içinde bulundukları yılın izni ile bir önceki yılın iznini kullanabiliyor. Kullanmadıkları önceki yıllara ait izinleri de yanıyor. Örneğin 2015 yılında bir devlet memuru 2014 yılından izni varsa 2014 yılı iznini ve 2015 yılı iznini kullanabilir. Memur 2013 ve daha önceki yıllardan kalan izinlerini kullanamıyor. Memurların izni iki yıldan sonra yanıyor.
Memurların çeşitli nedenlerle izin kullanamama durumlarında izin haklarının yanmaması gerekiyor. Bunun için memur geçmiş yıllardan kalan izinlerini istediği bir yılda kullanabilmeli ya da emekli olduğunda/işten ayrıldığında işçilerde olduğu gibi izin parasını alabilmelidir.
Ayrıca devlet memurlarının yıllık izin günleri hesaplanırken işçilerden farklı olarak izin süresine denk gelen hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri de yıllık izinden düşüyor. Bu da memurlar açısından haksız bir uygulama teşkil ediyor." Dünya