Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren MESYEB içerisinde hizmete açılan Mutfak Akademi, yemek sanayicilerini ağırladı. Yemek sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların tamamına yakının yer aldığı toplantıya BTSO Meclis Üyesi ve Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Kurucu Başkanı Ömer Faruk Aslanoba, BUYSAD Başkanı Yüksel Acar ve BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Üyesi ve Mutfak Akademi Proje Sorumlusu Abidin Şakir Özen katıldı.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EĞİTİM MUTFAĞI
Toplantıda konuşan BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, Mutfak Akademi’nin Türkiye’de bu alanda eğitim gerçekleştirecek en büyük mutfak olduğunu söyledi. Mutfak Akademi bünyesinde aynı anda 100 kişinin eğitim alabileceğini belirten Aslan, ilk etapta aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı eğitimleri gerçekleştirecekleri bilgisini verdi. Mutfak Akademi’nin büyük bir proje olduğunu ve sektörün bu projeye sahip çıkmasını istediklerini dile getiren Irmak Aslan, “Türkiye’deki oda ve borsalar arasında ilk defa BTSO tarafından hizmet sektörüne yönelik bir proje hayata geçirildi. Odamızın tamamen öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği bu projede tek hedefimiz sektörün ihtiyacı olan nitelikli personeli yetiştirebilmek. Hiçbir mesleği olmayan veya halihazırda çalıştırdığınız personelinizi getirin BTSO Mutfak Akademi bünyesinde eğitelim ve sertifikalandıralım” dedi. BTSO Mutfak Akademi’den yalnızca yemek sanayicilerinin değil oteller, restoranlar, yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren firmaların da faydalanabilceğini kaydeden Aslan, Mutfak Akademi’nin maksimum fayda sağlayacak şekilde çalışması adına fikir ve önerilere açık olduklarını da sözlerine ekledi.
MESYEB’DEN MUTFAK AKADEMİ’YE ÖZEL ÇALIŞMA
MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ise Mutfak Akademi’nin önemli bir proje olduğunu söyledi. MESYEB olarak Mutfak Akademi’yle birlikte Türkiye’de ilk olacak bir uygulama başlatmaya hazırlandıkları bilgisini veren Karakök, “Biz buradan mezun olan adayların uluslararası yeterlilik belgesi alarak sizlerin firmalarında çalışmalarını arzuluyoruz. Aşçı, pastacı, pideci ve servis görevlisi gibi mesleklerde tanımlanmış yeterlilikler var. Bu mesleklerde Mutfak Akademi’de eğitim gören kişileri bünyemizde sınava alarak, belgelendirmelerini gerçekleştireceğiz. Mutfak Akademi bizim bu mesleklerde yapacağımız tüm belgelendirmelerde ayrıca sınav merkezimiz de olacak. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek bu uygulama Bursa için büyük bir şans. Mutfak Akademi’yi güçlendirmek adına MESYEB olarak her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
“YILLARDIR HAYALİNİ KURDUĞUMUZ BİR PROJEYDİ”
BUYSAD Kurucu Başkanı Ömer Faruk Aslanoba da Mutfak Akademi’nin sektörün uzun yıllardır hayalini kurduğu bir proje olduğunu söyledi. Sektörde personel bulmakta ciddi zorluklar yaşadıklarını ifade eden Aslanoba, “BTSO’nun destekleri sayesinde çok önemli bir proje hayata geçirildi. Sektörümüz için kilometre taşı niteliğinde olan bu projeyi sahiplenmemiz ve daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Buradan mezun olanları sektörümüze dahil ederek İstihdam Seferberliği’ne de önemli bir katkı sağlamış olacağız” dedi. BUYSAD Başkanı Yüksel Acar da Mutfak Akademi’nin sektörün önemli bir açığını kapatacağını belirterek, “Personel ihtiyacımızı bu projeyle gidereceğiz. Sağlamış olduğu imkandan ötürü BTSO’ya teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Mutfak Akademi Proje Sorumlusu Abidin Şakir Özen de BTSO tarafından hizmet sektörüne yönelik böyle bir projenin hayata geçirilmesinin oldukça değerli olduğunu belirterek, projede bundan sonra yapılacakların hep birlikte değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. BTSO Meclis Üyesi Turgay Güler ise BTSO’nun nitelikli istihdama yönelik projelerinde en önemli partneri olan İŞKUR ile BTSO Mutfak Akademi projesinde de işbirliği gerçekleştirmek istediklerini belirtti.
Konuşmalar sonrasında yemek sanayicileri aşçı önlüklerini giyerek Mutfak Akademi’yi inceledi. Renkli görüntülerin oluştuğu incelemenin ardından verilen yemekle program sona erdi.