Ä°ddiaların tamamen yanlı, yalan beyan, iftira ve gerçeÄŸi yansıtmayan nitelikte olduÄŸu belirtilen açıklamada, yeni sığınma evinin de çok yakında son derece modern koÅŸullarla hizmet vereceÄŸi belirtildi. Nilüfer Belediyesi’nin açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verildi:
"Öncelikle 2012’de hizmete sunduÄŸumuz Kadın Sığınma Evi’nin tamamen kapatılması gibi bir durum kesinlikle söz konusu deÄŸildir. Aksine belediyeye çok yakın olan, artık deÅŸifre olmaya baÅŸlamış ve bu nedenle güvenlik sorunlarının yanı sıra bazı tehditler de yaÅŸanmış olan, üstelik fiziki koÅŸulları nedeniyle sığınma evinde kalan kadınlar için de saÄŸlık sorunları doÄŸurabilecek mekanın deÄŸiÅŸtirilmesi artık kaçınılmaz olmuÅŸtur.
Bu nedenle, yeni Kadın Sığınma Evi binasıyla ilgili proje tamamlandığından ve yapım aÅŸamasına da gelindiÄŸinden, mülkiyeti belediyemize ait olmayan eski binada kalan 8 kadın ve 2 çocuk güvenli ortamlara yerleÅŸtirilmiÅŸtir. Yeni binamızın projesi ve ilgili bilgiler, 11 Mayıs 2017 tarihli yazıyla Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Ä°l MüdürlüÄŸü ile de paylaşılmış, binanın inÅŸaat süreci için gün sayılmaktadır."
Açıklamanın devamında ise ÅŸunlara yer verildi:
"Yeni Sığınma Evi Binası, mülkiyeti belediyemize ait olup, 3 bin 886 metrekare toplam alana sahip olacaktır. Binada 22 engelsiz bireyin ve 6 engelli bireyin kalabileceÄŸi 15 adet yataklı oda mevcuttur. Yataklı odaların her biri gün ışığını kolaylıkla ve ferah biçimde alacak ÅŸekilde planlanmıştır. Odalardan 4 tanesi engelli bireylerin kullanımına uygun tasarlanmış olup, her odada banyo ve tuvalet mevcuttur. Yemekhane bölümü ise, 36 kiÅŸinin aynı anda yemek yiyebileceÄŸi ÅŸekilde tasarlanmıştır. Mutfak içerisinde her türlü yemeÄŸin konforlu bir ÅŸekilde hazırlanmasına olanak tanıyan profesyonel mutfak donatısı mevcuttur. Ayrıca, kadınların ve çocuklarının 24 saat kullanabilecekleri özel bir mutfak bölümü de tasarlanmıştır. Kadınların ve çocukların okuma ve ders etkinliklerini yapabilecekleri bir kütüphane ve çalışma odası yapı içinde bulunmaktadır. Yeni Kadın Sığınma Evi’nde revir, çamaşırhane, toplu yaÅŸamın devamına iliÅŸkin etkinliklerin, eÄŸitimlerin yapılacağı dinlenme ve etkinlik odası da yer almaktadır. Kalan kadınların ve çocuklarının süreçlerinin takibinden sorumlu personelin birebir kadın ve çocuk görüÅŸmelerini gerçekleÅŸtirebilecekleri 3 adet görüÅŸme odasının yanı sıra yönetmeliklere uygun teknik odalar da yapı içerisinde mevcut olacaktır. Tüm yapı, acil durumlarda engelli bireylerin de rahatlıkla eriÅŸimini saÄŸlayabilecek ÅŸekilde tasarıma sahiptir. Açık alanda ise 250 metrekarelik pergolalı peyzaj düzenlemesi yapılan bir iç avlu bulunmakta olup, burada çocuk oyun grupları da yer almaktadır."
Nilüfer Belediyesi yetkilileri, "ÖnceliÄŸimiz ÅŸiddet gören engelli ve engelsiz tüm kadın ve çocukların daha rahat, konforlu ve güvenli bir ortama kavuÅŸabilmesidir. Bu nedenle iddialar kurumumuzun bu soruna bakış açısını kesinlikle yansıtmamaktadır. Eski çalışanın sözlerine dayandırılan haberlerde iddia edildiÄŸi gibi Sığınma Evi’nde açıldığı günden bu yana psikolog istihdamı söz konusu olmamış, dolayısıyla çalışmayan 2 psikologun iÅŸten çıkarılması da mümkün deÄŸildir. Bunun yanı sıra iÅŸten çıkarıldığı iddia edilen çalışanlarla ilgili bilgi de gerçeÄŸi yansıtmamaktadır. Nilüfer Belediyesi bünyesinde halen 11 sosyolog, 5 psikolog, 5 çocuk geliÅŸimci, 1 psikolojik Danışman, 1 aÅŸçı ve 5 aÅŸçı yardımcısı istihdam edilmektedir" dedi.
EÅŸitlik birimini Türkiye’de ilk kez kuran ve kadın çalışmaları konusunda da örnek gösterilen Nilüfer Belediyesi, Kadın Sığınma evi projesini 1 Nisan 2012’de hayata geçirmiÅŸ, o tarihten itibaren de kadın ve çocukların Türkiye’deki en özgür ortamı paylaÅŸtığı sığınma evi yüzde 91 memnuniyet ortalamasına ulaÅŸtı.
Ä°HA