Bursa

Osmangazi’de temizlik harekatı

Osmangazi Belediyesi, sağlıklı ve temiz bir şehir için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle ilçenin dört bir yanında 24 saat hizmetlerini sürdürüyor.

Osmangazi’de temizlik harekatı
04-10-2017 17:48

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, günlük 5 bin 931 ton açık kasa araçlarla çöp araçlarının alamadığı iri hacimli kaba atıkları topluyor. Ekipler ayrıca çöp konteynırlarını yıkayıp dezenfekte etti. Yaya ve taşıt yoğunluğunun olduğu ana cadde, yaya kaldırımları, kamuya açık meydan ve alanlar süpürge makinası ile aynı zamanda süpürgeci personeller tarafından süpürülürken, 13 süpürge makinası ile yaklaşık 57 bin 330 kilometre alan, 384 süpürgeci personel ile yaklaşık 63 bin km alan süpürüldü.

Türkiye’de çalışmalarıyla ilklere imza atan ve örnek belediye faaliyetleri yürüten Osmangazi Belediyesi, atık toplama hizmetinde de hız kesmedi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılında 9 bin 706 ton ambalaj atığı toplarken,4 bin 505 kg atık pil ve batarya topladı. Bunun yanında hane, işyerleri ve okullardan 31 bin 450 litre bitkisel atık yağ toplayan ekipler, 10bin 300 kg da elektronik atık topladı.Temiz çevre ve sağlıklı Osmangazi için bilinçlendirme çalışmaları da yürüten ekipler, 19 okulda eğitim seminerleri düzenledi. Özellikle geri dönüşüm çalışmalarında bugüne kadar 601 okulda 159 bin 875 öğrenci ile birçok proje ile birlikte eğitim seminerleri geçekleştirildi. 235 bin 651 hane 19 bin 317 işyerinde toplam 950 bin 356 kişiye atık yönetimi hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

“Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geri dönüşüm ve atık toplama çalışmalarının önemi ve ekonomiye katkılarını belirtti. Başkan Dündar, doğa dostu belediyecilikte de önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizerek, “Verilere göre 109 bin ambalaj atığı toplandı. Böylece 748 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı. Bin 100 ton petrol tasarrufu sağlandı ve 16.6 milyon hanenin 1 aylık aydınlanma ihtiyacı karşılandı. E-atık (elektronik atık)’ta 2008 yılında Türkiye’de çalışmaya başlayan ilk belediye olduk. Bugüne kadar da 86 ton e-atık toplandı.Atık pil toplama konusunda yönetmeliğin yayınlandığı günden beri çalışma yürütülmekte ve atık pil toplama kampanyaları ile 50 ton atık pil toplanarak doğaya gelişigüzel atılması engellendi. Bitkisel atık yağlar, ayrı toplanarak Atatürk Barajı gibi 6 büyük barajın kirlenmesi engellendi. Kullanılmış veya ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabıları konteynırlar ile toplayıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bugüne kadar 161 ton giysi toplandı” diye konuştu.

İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER