Asayiş

Sosyal medyada iddaa tuzağı

İddaa’dan kolay yoldan para kazanmak isteyenleri sosyal medya üzerinden tuzağa düşüren dolandırıcıların sayısı her geçen gün hızla artıyor.

Sosyal medyada iddaa tuzağı
18-11-2015 20:28

İddaa’dan yüksek oranlar peşinde koşan çok sayıda mağdur, sosyal medya üzerinden sahte kuponlar ve photoshop oyunlarıyla çok para kazandırdıklarını iddia edenlerin tuzağına düşerken, dolandırıcılık tutarları 100 bin TL'lerle ifade ediliyor. Sezgin Ş., Baybars B., Ünal K., Sezgin D., Hakan Can E., James M., Mahmut K. gibi çok sayıda sahte isimle açılan hesaplarda parasını kaptıranların sayısı 10 binlerle telaffuz ediliyor.

Ünal K., Baybars B. isimli kullanıcıların profilinde paylaştığı kuponlara aldanıp parasını kaptırdığını söyleyen Selam Kayam isimli Facebook kullanıcısı, “Borçlarımdan kurtulmanın yollarını ararken, Facebook'ta Ünal K. isimli kullanıcının gönderileri dikkatimi çekti. Yaptığı paylaşımlarda 100 liraya 90 bin lira kazandırdığını söylüyordu. Aylık 200 liraya grubuna üye oldum. O saatten sonra verdiği bütün maçlar tutmadı. Üzerine maçlara güvenip 200-300 lira para bastım. 100 bin liraya yakın daha borçlandım. Şahıs daha sonra gruptan ayrılıp ortalıktan kayboldu. Grupta benim gibi 500-600 kişi vardı. Hepsi 100-200 lira verip üye olmuşlar. Aynı olayı Baybars B. isimli şahısta da yaşadım. Para kazanalım derken dolandırıldık” dedi.

“DOLANDIRICILIK SUÇU”
Sosyal medya üzerinden yapılan İddaa dolandırıcılığını değerlendiren Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Vekili Avukat Rıdvan Yıldız, yaşanan olayların dolandırıcılık suçu olduğunu ve dolandırılanların vakit kaybetmeksizin savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini söyledi.

“BABANIZ BİLE TALEPTE BULUNSA ŞÜPHE DUYUN”
Son zamanlar ülkede ciddi bir dolandırıcılık olaylarının yaşandığına dikkat çeken Yıldız, “Sosyal medyada bırakın tanımadıklarınıza güvenmeyi babanız bile sizden bir talepte bulunsa şüphe duyun ve mutlaka başka iletişim yöntemleri ile irtibat kurmadan sizden isteneni yapmayın. Dolandırıcılar sosyal medya üzerinden İddaa'da büyük kazanç elde etme gibi bir toplum mühendisliğini kullanmakta ve çeşitli hilelerle insanların güvenini kazanmaktadır. Genellikle para transferini de kendilerine ulaşılma imkanı olmayan yollardan isteyen bu dolandırıcılara karşı uyanık olmak gerekmektedir” diye konuştu.

“SAVCILARIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"
Yüzlerce insanı dolandırarak binlerce lira haksız kazanç elde eden şahısların mutlaka yargı önüne çıkarılması gerektiğini bu yüzden savcılara büyük görev düştüğünü de kaydeden Yıldız, "Maalesef son zamanlarda dolandırıcıların yaptıklarının yanına kar kalması başka dolandırıcılık girişimlerini de yol açmaktadır. Vatandaşlarımız bu gibi kendilerine cazip teklifler sunan dolandırıcılara karşı uyanık olmalı ve devlette bunları yapanlara göz açtırmamalıdır. Bu sağlandığı takdirde bu şekilde mağduriyetlerin önüne geçilebilecektir" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER