Bursa

TEKSİDER Akademi'de ilk ders zili çaldı

 Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği (TEKSİDER), ‘TEKSİDER Akademi’ ismiyle sektör temsilcilerine yönelik olarak, konularının uzmanı konukların katılımları ile bilgilendirme toplantılarına başladı.

TEKSİDER Akademi'de ilk ders zili çaldı
19-03-2023 19:02
19-03-2023 19:05
BURSA

  TEKSİDER Yönetimi, üyelerinin ve sektör temsilcilerinin önünü açan, geleceğe hazırlayan proje ve çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ‘TEKSİDER Akademi’ programını başlatan TEKSİDER Yönetimi, ilk organizasyonunu Türk ve Avrupa Patent Vekili, Erdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya’nın ‘Alın Teri mi, Akıl Teri mi?’ konulu sunumu ve Sistem Global Teknoloji Bölge Yöneticisi Zuhal Kardeşler’in TÜBİTAK ve KOSGEB’in ürün ve proje bazlı desteklerini anlatımıyla gerçekleştirdi.

 “VERİMLİLİĞİMİZİ ARTIRDIKÇA ÜLKE EKONOMİMİZE DAHA FAZLA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

 Almira Otel’de gerçekleştirilen programa, TEKSİDER üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren TEKSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin Türkiye’nin ve Bursa’nın lokomotif sektörlerinin başında geldiğini belirtti. Nermin Ceyhan, “Bu sektörlerimiz yatırım, üretim, istihdam ve ihracat bakımından ekonomimize önemli bir katma değer sağlıyor. Sektörümüzün verimliliği artıkça, firmalarımızın uluslararası pazarlarda rekabet güçleri daha yukarıya çıktıkça, ülkemiz ekonomisine katkımızın çoğalacağını biliyoruz. İşte bu amaçla, TEKSİDER’in hedefleri doğrultusunda faaliyetlerimize başladık. TEKSİDER Akademi’nin ilk programında marka, patent ve AR-GE konularını ele almaya karar verdik. Şu bir gerçek ki, katma değerli üretim yapmanın, kilogram başına ihracat değerini artırmanın ve rekabet üstü bir konuma ulaşmanın yolu marka, patent ve tasarımdan geçiyor” dedi.

 “TASARIM, MARKA VE AR-GE KONULARINA AĞIRLIK VERMELİYİZ”

 Günümüzde dünya modasına yön veren şirketlerin hemen hemen hepsinin markalarına büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Başkan Ceyhan, “Bu markalar üretimlerini ise farklı ülkelerde gerçekleştiriyorlar. Biz de dünya pazarlarına yön veren bir ülke olmak istiyorsak tekstil ve konfeksiyon sektöründe tasarım, marka ve AR-GE konularına önem vermeliyiz. İşte bu konudaki bilinç seviyemizi yükseltmek, yol haritamızı belirlemek üzere bu toplantıyı organize ettik” ifadelerini kullandı.

 “DÜNYA LİGİNDE GÜÇLÜ ADIMLARIMIZIN YOLU MARKALAŞMA VE PATENTTEN GEÇİYOR”

 Programda, ‘Alın Teri mi, Akıl Teri mi?’ konulu sunumunu gerçekleştiren Türk ve Avrupa Patent Vekili, Erdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya, konuşmasında markalaşma ve patent alımının proje, fikir ve ürünlerin geliştirilmesi, büyütülmesi, dünya pazarlarına ulaştırılmasında önemine vurgu yaptı. Türk konfeksiyon ve tekstil sektörü temsilcilerinin dünya çapında ürün ve hizmet üretimini gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirten Erdem Kaya, “Kalite anlayışımız ile yoğurduğumuz ürün, hizmet ve yeni fikirlerimizi patent alarak sahiplenmemiz, fikirlerimizi, ürünlerimizi koruyacaktır. Bunun yanı sıra bir diğer önemli konu da; ‘Markalaşma’ süreci. Kaliteli üretim anlayışımızı markalaştırarak güçlendirmemiz firmalarımızın ve ülke ekonomimizin gücüne güç katacaktır. Dünya liginde daha sağlam ve güçlü adımlar atmamızın yolu ancak bu süreçlerden geçiyor” dedi.

 Erdem Kaya’nın ardından söz alan Sistem Global Teknoloji Bölge Yöneticisi Zuhal Kardeşler ise katılımcılara TÜBİTAK ve KOSGEB’in proje, ürün bazlı destek programlarının yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın yurt içi ve yurt dışı destek bazlı programlarını anlattı.

 

Programın ardından TEKSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan, program konuşmacıları Erdem Kaya ve Zuhal Kardeşler’e plaket takdim etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER