Sağlık

'Unutmamak için kahvaltı yapın'

Hafıza oyunlarının zekayı artırdığını belirten Dr. Nilgün Polat, hafıza geliştirme ve unutkanlığın önüne geçmek için önerilerde bulundu su tüketiminin beyin fonksiyonları için önemine dikkat çekti

'Unutmamak için kahvaltı yapın'
04-08-2015 20:39

Geçmiş yaşantı ve anıları zihinde tutmanın ve gerektiğinde de parça parça veya bütün halinde geri çağırma görevinin üstlenen hafızanın yaşa bağlı olarak yavaşlayabildiğini belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümü Uzm. Dr. Nilgün Polat, hafıza geliştirme ve unutkanlığın önüne geçmek için önerilerde bulundu.

 Aynı zamanda B ve E vitaminlerini kapsayan besinlerin mutlaka tüketilmesini söyleyen Polat, kahvaltının önemine vurgu yaptı. Ana karakter bakımından zengin ve kurgusu hemen çözüleyemeyen tarzdaki TV programlarının zekayı geliştirdiğini kaydeden Uzm. Dr. Nilgün Polat, müzik dinlemenin de hafızayı güçlendirdiği kadar matematik ve fen bilimlerine olan yeteneği de artırdığını sözlerine ekledi.

Nöroloji Uzmanı Polat, şunları söyledi:

"Gün boyu su içmenin vücuda olan faydasının yanı sıra, vücudun sıvı dengesini ayarlayarak, oksijen ve besinleri beyne daha etkin şekilde taşıdığını gösteriyor. Hafızayı güçlendirmek için de B vitamini çok önemli. B vitamini eksikliğinin yetişkinlerde zihinsel faaliyetlerin düştüğünü gösteriyor. Muz, hindi, balık, fasulye, mercimek ve patates gibi B vitamini bakımından zengin besinleri diyetinize eklemenizde fayda var. E vitamini de antioksidan olarak çalıştığı için beyin sağlığınızı korumanıza yardımcı oluyor. Ayrıca depresyon düşürücü ve Alzheimer'ı yavaşlatıcı etkisi olan E vitaminini, fındık, lifli yeşil bitkiler, kivi ve mangoda tüketebilirsiniz."

Kahvaltının günün en sağlıklı öğünü olduğunu hatırlatan Dr. Polat, "Kahvaltının, beyin için en etkili öğün olduğu yakın zamanda yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Her gün kahvaltı yapmak odaklanma becerisini, hafızayı, yaratıcılığı ve genel performansı artırıyor. Bunun yanı sıra saf yeşil çay da zihnin açık kalmasını sağlıyor ve odaklanma becerisini artırıyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER