Bursa

Uygulamalı girişimcilik eğitiminde ikinci dönem

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KOSGEB destekleriyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nda ikinci dönem dersleri başladı.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminde ikinci dönem
05-03-2016 13:18

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) BUTGEM binasında gerçekleştirilen eğitimlere girişimciler yoğun ilgi gösterdi. İlki 2015 yılının Ekim ayında düzenlenen eğitimlerin ikinci dönemine 30 girişimci adayı katıldı.  Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını değerlendiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, girişimcilik ve inovasyonun insanlara mutlak kazandırılması gereken iki beceri olduğunu ifade etti.  Başkan Burkay, “Artık herkes üniversite diplomasına sahip. Mezun olur olmaz iş bulma devri de geride kaldı. Esas mesele teknolojiyi de işin içine katarak özgün işler ortaya çıkarabilmekte” dedi.

“YENİ GİRİŞİMCİLER ÜLKEMİZE ZENGİNLİK KATACAK”

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin önemini vurgulayan Burkay, girişimci adaylarının ülke ve kent ekonomisine büyük fayda sağlayacağını söyledi. BTSO olarak kentte girişimcilik kültürünün geliştirmeye dönük projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Burkay, “Artık sunulan devlet destekleri, kuluçka merkezleri, üniversitelerde bu konu hakkında açılan bölümler insanları sürekli olarak girişimciliğe teşvik ediyor. BTSO olarak bizler de ülke ekonomisi için yeni girişimcilerin ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Burada eğitimini tamamlayan katılımcıların hem kentimize hem de ülkemize zenginlik katacaklarına inancımız tam” diye konuştu. 

EĞİTİMLER YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, kursiyerlerin girişimcilik eğitimleri sonunda 50 bin TL hibe, 100 bin TL tutarında ise kredi imkanından faydalanma fırsatını yakaladığını söyledi. TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu olarak BTSO liderliğinde girişimcilere her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Kağan Yeşil, “Eğitimlerimize çok sayıda girişimci ilgi gösterdi. İkinci kez düzenlenen eğitimlere bundan sonra yeni programlarla devam edeceğiz. Girişimcilik ülkemiz için büyük önem taşıyor. Türkiye’nin önümüzdeki dönem başarı hikayelerini girişimciler yazacaktır. Bu noktada eğitimlerin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve KOSGEB’e teşekkür ederim” diye konuştu.

EĞİTİMLER ADAYLARA YOL GÖSTERECEK

Uzman eğitimci kadrosuyla yeni girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmayı amaçlayan programda girişimci adaylarına başta pazar ve pazar araştırmaları, üretim planlaması, yönetim planlaması ve finansal planlama olmak üzere birçok farklı konuda eğitim veriliyor. Programın eğitimcilerinden Yatırım Teşvik Danışmanı Türker Duran, adayların eğitim programında edineceği tüm bilgilerin iş dünyasında kendilerine yol göstereceğini söyledi. “Programımızın içeriği dört yıllık işletme fakültesiyle neredeyse eşdeğer. Eğitim sonunda tüm adaylarımız firmaların işleyiş süreçlerinin tamamına hakim olacaklar” diyen Duran, katılımcıların oldukça istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

GİRİŞİMCİLER EĞİTİMLERDEN MEMNUN

Yeni dönem eğitimlerine kadın girişimcilerin de büyük ilgisi dikkat çekiyor. Kadın girişimci adayı Mine Çıngır, henüz programın başında olmalarına rağmen beklentilerinin üzerinde bir eğitim gerçekleştirildiğini ifade etti.  Eğitimlerden faydalanan Mehmet Çiftçi ise çok farklı sektörlerde planları olan katılımcıların eğitimde yer aldığını ifade ederek, “Herkes kendi alanına yönelik gerekli bilgileri alabiliyor. İş hayatında neyi nasıl yapacağımızı öğrenmemiz açısından oldukça faydalı bir eğitim gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

24 saat atölye dersi olmak üzere toplam 70 saat sürecek eğitimler, 13 Mart 2016 tarihinde sona erecek. Adayların girişimcilik sertifikasına sahip olabilmeleri için yüzde 80 oranında derslere katılım göstermeleri gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER